Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΟΠΥΥ: Μου χρωστάς δε σου χρωστάω! Πόσα λείπουν από τα Ταμεία

Σβήνουν και ξαναγράφουν όλο το χρόνο οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για να φέρουν στα ...ίσα τον προϋπολογισμό που εξακολουθεί να είναι ελλειμματικός σε βάρος βέβαια πάντα των ασφαλισμένων. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Η περιορισμένη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τα κρατικά Ταμεία είναι εμφανής σε όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας. Ο οργανισμός χρωστά ακόμη σε διάφορους παρόχους ενώ κόβει από όπου μπορεί από τις παροχές προς τους ασθενείς. 

Το υπουργείο Οικονομικών από την άλλη δε λέει να βάλει το ...χέρι στην τσέπη για αύξηση της χρηματοδότησης ενώ στο υπουργείο Υγείας εστιάζουν φυσικά στις οδηγίες της τρόικας που μιλά μόνο για τσεκούρωμα των υπηρεσιών υγείας καθότι το επιχείρημα τους είναι πως στην υπόλοιπη Ευρώπη οι συμμετοχές είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Και για του λόγου του αληθές, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει τροποποιηθεί από τις αρχές του χρόνου 11 φορές αλλά και πάλι η μαύρη τρύπα παραμένει. Άκρως ενδεικτικό της τακτικής του κόψε ράψε...

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΕΟΠΥΥ έχει συνολικά έσοδα 6.395.132.155,33€ και συνολικά έξοδα 6.768.879.635,73€. Όσο για το ...κενό που μένει διευκρινίζεται πως θα καλυφθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού.

Και είναι βέβαιον πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για τα τρέχοντα καθώς τα χρέη του οργανισμού σε φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς, κλινικές και άλλους παρόχους παραμένουν ανεξόφλητα. 

Την ίδια ώρα όμως τα κουρέματα σε παροχές και είδη προς τους ασφαλισμένους συνεχίζονται με τον Μάκη Βορίδη να θέλει σε αυτή τη φάση να περικόψει σε μεγάλο βαθμό τις διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες εφαρμόζεται πια πλαφόν. 

1 σχόλιο:

  1. Τί πρόβλημα έχει ο ΕΟΠΥΥ ? αφού με τα λεφτά μας παρέχουν υπηρεσίες στον κόσμο !! και πάλι έχει πρόβλημα?Τί άλλο θέλει πια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή