Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αξιολόγηση 3.000 γιατρών το Σεπτέμβριο. Τι φοβάται το υπ. ΥγείαςΑπό το μικροσκόπιο θα περάσουν 3.000 γιατροί που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία, προερχόμενοι από τα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ.

Το Σεπτέμβριο, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, θα αποστείλουν ειδοποιήσεις προς τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ είτε σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε Κέντρα Υγείας και δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί θα πρέπει να προσκομίσουν το πτυχίο Ιατρικής καθώς και μια σειρά άλλων εγγράφων εντός 20 ημερών, από την αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Πάντως, τα πρώτα σημάδια από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν κάνει οι διοικήσεις των νοσοκομείων υποδοχής των γιατρών του πρώην ΙΚΑ δεν είναι ενθαρρυντικά για ορισμένες περιπτώσεις γιατρών.

Υπάρχουν μέχρι στιγμής κάποιες – ευτυχώς - ελάχιστες περιπτώσεις γιατρών, στους φακέλους των οποίων δεν υπάρχει το πτυχίο της Ιατρικής. Μάλιστα, παρά την προτροπή να συμπληρώσουν το φάκελο με το πτυχίο της Ιατρικής, οι γιατροί αυτοί έχουν είτε αδιαφορήσει, είτε εμφανίζουν διάφορες δικαιολογίες για να μην προσκομίσουν το πτυχίο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 1η ΥΠΕ της Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν νοσοκομεία που έχουν δεχθεί περίπου 1.000 γιατρούς των πρώην μονάδων ΙΚΑ, το 25% των γιατρών δεν έχει προσκομίσει ακόμα το πτυχίο Ιατρικής σχολής.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι γιατροί δεν έχουν πτυχίο, αλλά τίθεται σε αμφισβήτηση η διαδικασία που τηρούνταν επί χρόνια στο ΙΚΑ και αυτό ακριβώς φοβούνται στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί προκειμένου να προσληφθούν στα νοσοκομεία του ΙΚΑ προσκόμιζαν μόνο το βιογραφικό τους και κανένα άλλο στοιχείο, με βάση τα δικαιολογητικά που απαιτούσε τότε το ΙΚΑ.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όμως, ο φάκελος κάθε γιατρού πρέπει να περιλαμβάνει αντίγραφο πτυχίου, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, τίτλο ιατρικής ειδικότητας, βιογραφικό και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές του γιατρού.

Όλα τα δικαιολογητικά πλέον θα διασταυρώνονται με το Πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο στο οποίο αποκτήθηκε η ειδικότητα και τον Ιατρικό ή Οδοντιατρικό Σύλλογο για την άδεια της άσκησης επαγγέλματος.

2 σχόλια:

 1. ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ,

  ΒΡΕ ΠΑΛΗΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ), ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΑΡΙΣΤΑ (ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ).

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΤΥΧΙΟ:

  1. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,
  2. ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ
  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,
  3. ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
  ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΜΟΥ.

  ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ (1984), ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΙΚΑΤΣΑ, ΛΟΓΩ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΡΟΝΟΗΤΟΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) ΖΗΤΟΥΝ "ΙΣΟΤΙΜΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΑΤΑΠ, ΠΟΥ ΔΙΕΔΕΧΘΗ ΤΟ... ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΚΑΤΣΑ!!! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ; (Π.Χ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ... ΙΣΟΤΙΜΟΣ "ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ" ΚΛΠ, ΚΛΠ).

  ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΕΓΩ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ; ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ, ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Η ΥΨΗΛΩΤΕΡΗ), ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ -ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ- ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ... 3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!! ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ....

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ 1ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ 3ης...

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ Ο "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" ΚΑΙ Η 1η ΥΠΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ Η΄ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟ 1988.

  ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ...

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ
  Τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ
  ΑΟΝΑ "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

  Με το "επιβαρυντικό" ιστορικό ότι:
  α) Είμαι πτυχιούχος από Ιταλικού Πανεπιστημίου,
  β) προέρχομαι από το άκρως "ύποπτο" 6ο Νοσοκομείο ΙΚΑ,
  γ) δεν έχω περάσει από τον φοβερο έλεγχο/κρίση του ΔΙΚΑΤΣΑ,
  δ) δεν σας έχω πάρει ποτέ στα σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ......... ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ -ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ BOLOGNA ITALIA TO 1986

  ΑπάντησηΔιαγραφή