Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΠΣΦ: Άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων καταβαλλομένων εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και ΙΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π.Σ.Φ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Σέρρες 29-8-2014 
Αρ.Πρωτ.: 52/2014 

physioserres@yahoo.gr 
http://physioserres.blogspot.com 

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ,ΙΚΑ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ 

ΘΕΜΑ: ΄΄ Άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων καταβαλλομένων εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και ΙΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ ΄΄

Αξιότιμε κύριε Διοικητά

Πολλά από τα μέλη μας αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία που διοικείται (Ο.Α.Ε.Ε, Ι.Κ.Α), λόγω της αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει προς τους Φυσικοθεραπευτές το τελευταίο 3μηνο του 2013 (Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο ) και το 10% των Μηνών του 2013, καθώς έχει συμψηφίσει τις οφειλόμενες επιστροφές του 2013 (Rebate & clowback) μέχρι ΄΄ τελευταίας ΄΄δεκάρας΄΄ ,ατομικά για τον καθένα Φυσικοθεραπευτή, ανάλογα με την ατομική του ειδοποίηση, με το οφειλόμενο 10% του 2012.

Επίσης ο ΕΟΠΥΥ σαν φυσική συνέχεια του ΟΠΑΔ (ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων), έπρεπε να καλύψει και τις οφειλές του ΟΠΑΔ, για τους Οκτώβριο-Νοέμβριο –Δεκέμβριο του 2011 που δεν χαρακτηρίστηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές για να καλυφθούν από το 1,9 δις ευρώ που ενέκρινε η τρόικα για τα ληξιπρόθεσμα ( Ληξιπρόθεσμες χαρακτηρίστηκαν οι οφειλές μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011), αλλά παρέμειναν υφιστάμενες (τρέχουσες).

Όλες αυτές οι ανεξόφλητες οφειλές πιστεύουμε ότι οφείλονται στην έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ και όχι στην ΄΄σαδιστική΄΄ διάθεση των διοικούντων του οργανισμού. 

ΓΙΑΤΙ

Διαβάζουμε στον τύπο ότι: ΄΄Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, οι συνολικές οφειλές των Ταμείων είναι περίπου 571,6 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας, Ο ΟΑΕΕ οφείλει από εισφορές του 2013 και του 2014 το ποσό των 127,2 εκατομμυρίων το ΙΚΑ οφείλει από εισφορές ασφαλισμένων του 2012 και του 2013 το ποσό των 177,066΄΄. 


Λόγω των παραπάνω δημιουργείτε ένας ΄΄φαύλος κύκλος΄΄ που όμως τελικά επιβαρύνει μόνον τον πολίτη.

Ο πολίτης υποχρεώνεται να καταβάλλει εντόκως τις καθυστερούμενες οφειλές προς τα ταμεία (με δυσβάσταχτα επιτόκια).

Από την άλλη οι φορείς του Δημοσίου παρόλο που με τον νέο Νόμο υποχρεούνται να καταβάλλουν τις οφειλές εντός 60 ημερών και εντόκως τις καθυστερήσεις ,όχι μόνο δεν τις καταβάλλουν αλλά προχωρούν με Νομοθετικές ρυθμίσεις σε ΄΄κούρεμα΄΄ από 10-15%, (περίπτωση οφειλών 2008-2011). 

Λόγω των παραπάνω ζητάμε να αποδοθούν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ οι μη αποδοθείσες εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι των ταμείων πού διοικείται.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου