Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Για δεύτερη φορά το ΣτΕ δικαιώνει τον αγώνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


Με την ΣτΕ ΕΑ (Ολομ) 274/2014 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνεκδικάζοντας την αίτηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΠΙΣ για την αναστολή εκτελέσεως της νεότερης υπουργικής αποφάσεως με την οποία καθορίστηκε πλαφόν συνταγογράφησης, δέχτηκε αυτές εν μέρει. Θυμίζουμε ότι το Δικαστήριο με την 59/2014 απόφασή του που εκδόθηκε επί αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως του ΙΣΑ είχε αναστείλει την εφαρμογή της προγενέστερης υπουργικής απόφασης.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για την νέα κρίση του Δικαστηρίου με την οποία τα αιτήματά μας έγιναν εν μέρει αποδεκτά κατά το μέρος που αφορά στον καθορισμό κατωτάτου, ελαχίστου ορίου στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός προστασίας, ανά γιατρό.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επαγγελματική ελευθερία και την ελευθερία της επιστημονικής κρίσης των γιατρών και την άσκηση της ιατρικής σύμφωνα με κανόνες, με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του ασθενή και της υγείας του.

Θυμίζουμε τέλος ότι η αίτηση ακυρώσεως θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2014.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Όλοι πανηγυρίζουν. Και ο Πατούλης και ο Βορίδης. Τελικά το πλαφόν θα ισχύσει; Μάλλον ναι.
    Δουλέψετε με βούρδουλα μακάκες γιατροί , απλήρωτοι και με ξεφτίλισμα κάθε φορά απο τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ.
    Τέτοιοι που είμαστε ρε καλά μας κάνουν, αφού κάνουμε συμβάσεις Πακιστανών. Πως μπορούν ρε να δουλέψουν και να λειτουργήσουν το σύστημα χωρίς εμάς. Εισαγωγή γιατρών θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. servise στο αμαξι 550 ευρώ !! για δυο ώρες ! δουλεύουμε τα κορόιδα για 10 ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή