Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

24/11/2014 - Γιατί τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια ξεκινούν επίσχεση

«Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων» – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. – Πανεπιστημίου 56,Τηλ. 210-3306487, Φαξ 210-3306459

«Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»- Σεβαστουπόλεως 150

Αθήνα 24/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιατί τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια ξεκινούν επίσχεση

Επειδή τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια εξυπηρετούν το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πάνω από το 90% σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας), αφού άλλωστε τα εργαστηριακά τμήματα του Π.Ε.Δ.Υ. υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καν, σ΄όλη την επικράτεια.

Επειδή το Κράτος (μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) εξακολουθεί να οφείλει χρήματα για τις εξετάσεις που έχουμε διενεργήσει, ακόμη από το έτος 2007 και εντεύθεν, πριν οι κλάδοι υγείας των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων ενταχθούν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και μετά τη δημιουργία του Οργανισμού έως σήμερα, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. 

Επειδή αυταρχικά, αντισυνταγματικά και ξεδιάντροπα μας αρπάζουν πίσω πάνω από το 50% του χρόνου μας, του κόπου μας και της αξίας των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργούμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε.

Επειδή το Υπ. Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εφαρμόσουν μέτρα περιστολής των μη αναγκαίων δαπανών για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, παρότι αυτά έχουν νομοθετηθεί από τις 18/08/2014 (Φ.Ε.Κ. 2243/τεύχος Β’) και έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από 01/09/2014.

Και επειδή τέλος εάν συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κάτω από αυτές τις συνθήκες θα καταστραφούμε οικονομικά ολοσχερώς, με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτής της χώρας να μην μπορούν να διενεργήσουν τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις τους όταν τις χρειαστούν, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι των ιδιωτικών φορέων Π.Φ.Υ. θα οδηγηθούν στο ταμείο ανεργίας.

Για όλους τους παραπάνω πραγματικούς και αδιαμφισβήτητους λόγους, αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επί πιστώσει, προχωρώντας σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και έως ότου το Υπουργείο Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ικανοποιήσουν τα παρακάτω αιτήματα μας, τα οποία είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται για να συνεχίσουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και την ίδια την λειτουργία τους.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν την ενσωμάτωσή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και καταβολή των νέας γενιάς οφειλομένων ποσών του Οργανισμού.

2.Ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έτους 2014 για τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

3.Ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (rebate) 15% σε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής. 

4.Κατάργηση ατομικού πλαφόν. Κλειστός προϋπολογισμός ανά υγειονομική περιφέρεια με δικαίωμα άρνησης παροχής υπηρεσιών σε περίπτωση συμπλήρωσης του. 

5.Άμεση εφαρμογή των παραρτημάτων Γ και Δ της Υπ. απόφασης Αρ. Υ9/οικ.70521 (Φ.Ε.Κ. 2243/18-08-2014) σε πραγματικό χρόνο (online και real time).

Μέχρις ότου γίνουν πράξη τα αιτήματα αυτά, τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., χρεώνοντας το κρατικό τιμολόγιο (Φ.Ε.Κ.), το οποίο θα πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι έχει να αναπροσαρμοστεί από το έτος 1991 στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των διαγνωστικών εξετάσεων που περιλαμβάνει.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

3 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ,
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ.
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρτε το τραπεζι απο μπροστα ρε ναδουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή