Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Η συμπεριφορά του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι στους ιδιώτες ιατρούς του εργαστηριακού κλάδου είναι απαράδεκτη.

Η συμπεριφορά του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι στους ιδιώτες ιατρούς του εργαστηριακού κλάδου είναι απαράδεκτη.

Το μέτρο που ψηφίστηκε το 2013 «περί μηχανισμού αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ», το γνωστό claw back είναι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Ο ΕΟΠΥΥ, από τη μία πλευρά μας επιβάλλει διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες στο όνομα δήθεν εξασφάλισης ποιότητας, σύμβαση με ελεγκτικές εταιρείες, δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί, και από την άλλη απαιτεί να εργαζόμαστε ΔΩΡΕΑΝ και να πληρώνουμε το κόστος των εξετάσεων τους 6 από τους 12 μήνες του χρόνου στους ασφαλισμένους του κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας!

Ζητάει πάνω από το 45% το 2013, πάνω από το 60% το 2014! 

Αυτό είναι ανήθικο κι εξευτελιστικό!

Μας οδηγούν συστηματικά και μεθοδικά στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Η στάση τους δημιουργεί ερωτήματα για τους σκοπούς τους. Ενώ έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση από τον Αύγουστο 2014 για καθορισμό ανώτατου ορίου δαπάνης ανά εργαστήριο, δεν την εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να κρατούν σε προθανάτιο ομηρία τα εργαστήρια.

Καλούμε τον υπουργό Υγείας να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις του και να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαστηριακών ιατρών και οι βαρύγδουπες διαπιστώσεις. 
Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας 

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος              Νίτσας Νικόλαος

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 70% ΤΟ CB.TO 2016 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΩ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή