Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή ΙΣ Πατρών προς Υπουργό Υγείας: Σε τροχιά χρεοκοπίας η ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα επιβαλλόμενα μέτρα και τις «λεόντιες» συμβάσεις

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας Προς Υπουργό Υγείας
κ Μαυρουδή Βορίδη


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ
ΠΙΣ, Ιατρικοί Σύλλογοι
ΜΜΕ
Μέλη μας ελευθεροεπαγγελματίες

ΘΕΜΑ: Σε τροχιά χρεοκοπίας η ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τα επιβαλλόμενα μέτρα και τις «λεόντιες» συμβάσεις


κ. Υπουργέ,

Μετά τo φιάσκο της μη εφαρμογής της νομοθετημένης Υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 2243Β’ και της εμμονής στον καταλογισμό των πολλαπλών «κουρεμάτων» (clawback και rebate) επί «δικαίων και αδίκων», καθώς και την πρακτική αδυναμία ελέγχου της “υπερσυνταγογράφησης”, η οποία ανευρίσκεται κατά τον ηλεκτρονικό έλεγχο αλλά περιέργως δεν καταστέλλεται ποτέ, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Υγείας εργάζεται με γοργούς ρυθμούς για την εξαφάνιση του μικρομεσαίου επιστήμονα ιατρού που καθίσταται ενορχηστρωμένα, δέσμιου «λεόντιων» συμβάσεων με ανήκουστους αποικιοκρατικούς όρους πέραν από κάθε νοσηρή φαντασία. 


Η υποχρηματοδότηση και το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, με τη συστηματική επιβολή μέτρων που ευνοούν τελικά τις παραβατικές συμπεριφορές και τιμωρούν τις τίμιες αξιοπρεπείς συνεργασίες, εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών υγείας.

Αποφάσεις του Υπουργείου που αντιβαίνουν στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών και της περιστολής δαπανών, όπως η κατάργηση των κλιμακωτών εκπτώσεων κλίμακας της αρχικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, η άρση των πληθυσμιακών κριτηρίων στην αδειοδότηση μηχανημάτων ιοντίζουσας ακτινοβολίας και η απελευθέρωση της αδειοδότησης των αιμοληπτηρίων, ενισχύουν τη δράση των μεγάλων συμφερόντων που απεργάζονται την καθολική επικράτηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τελικά καταστρατηγούν τον όποιο υγιή ανταγωνισμό.

«Ηλίου φαεινότερον» ποιος εξυπηρετείται από τη χρεοκοπία χιλιάδων ατομικών ιατρείων και ποιο είναι το όχημα για την υλοποίηση αυτού του σκοπού.

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος             Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Γεώργιος Σκρουμπής   Γεώργιος Πατριαρχέας


3 σχόλια:

  1. Σε ποιον άλλο επαγγελματικό κλάδο έχει γίνει περικοπή του 50 % των δεδουλευμένων? γιατί δεν αντιδρά κανείς? Αφελείς ερωτήσεις. Με την παρούσα κατάσταση βολεύονται σχεδόν όλοι. Οι πολιτικοί μας, οι ασθενείς και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα με τους συνταγογράφους τους που ένας Θεός ξέρει τι ποσοστό των εξετάσεων που υποβάλλουν εκτελούν κανονικά. Οι μόνοι που έχουν πρόβλημα είναι οι εργαστηριακοί ιατροί που εκτελούν πραγματικά τις εξετάσεις. Αυτούς όμως το σύστημα έχει αποφασίσει να τους ξεράσει για να μείνουν μόνο τα λαμόγια που δίνουν και τις καλές τις μίζες σε όλους (πολιτικούς και κλινικούς ιατρούς). Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε και την αλήθεια σε αυτόν τον τόπο. Αλήθεια η κα Κρεμαστινού , βασική μέτοχος της Βιοιατρικής , ακόμη συμβουλεύει το Μαυρουδή για την αναμόρφωση της Υγείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ,ΕΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΜΟΛΗΠΤΗΡΙΑ ,ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΕΙ,ΑΦΟΥ Ο ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ.ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οφείλουν οι φορείς να κάνουν καθαρό στο υπουργείο ότι " ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ " ( αυτή είναι η διεθνής πρακτική παγκόσμια ) ενώ από την άλλη να εργαστούν οι φορείς για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των Συναδέλφων , καθώς διαφορετικά ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή