Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ανοιχτές συμβάσεις με όλους τους γιατρούς & διάλογος για τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες



Από μηδενική βάση φαίνεται ότι ξεκινάει και πάλι το θέμα των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών, αφού στην συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ υπουργού Υγείας και προεδρείου του ΠΙΣ, ο κ.Βορίδης αποδέχθηκε την πρόταση των γιατρών, για διάλογο εφ όλης της ύλης.

Έτσι, η νομοθετική ρύθμιση για τις Ιατρικές Ειστημιονικές Εταιρείες δεν κατατίθεται στην Βουλή, καθώς δεν συμφωνεί η συγκυβέρνηση, το θέμα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργού Υγείας και όχι του υπουργού αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ στον διάλογο που θα ξεκινήσει, κεντρικό ρόλο θα έχει τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλογος όσο και το ΚΕΣΥ.

‘Αλλα θέματα που συζητήθηκαν ενδελεχώς στην συνάντηση Βορίδη- ΠΙΣ- η οποία διήρκεσε διόμισυ περίπου ώρες, είναι η δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά και η προβληματική πορεία του ΠΕΔΥ. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, επεσήμανε στον υπουργό Υγείας, ότι από το σύστημα λείπουν 5.000 γιατροί και 10.000 νοσηλευτές και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συζήτηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφορικά με την αναλογία των προσλήψεων.

Ένα άλλο ζήτημα που ετέθη και το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τον κλάδο, είναι οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, όπου ο υπουργός Υγείας αποδέχτηκε το αίτημα του ΠΙΣ για ανοιχτές συμβάσεις με όλους τους γιατρούς κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και της Σύμβασης των Ιατρικών Συλλόγων, πρόταση την οποία αποδέχεται η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Τέλος, αναφορικά με την ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, ο κ. Βλασταράκος δήλωσε στο on Med, ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι άμεση προτεραιότητα και το θέμα θα προωθηθεί νομοθετικά μόλις ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia
---------------------------------------------------------------------------------

Facebook 

ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ ΒΟΡΙΔΗ

1.Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γρηγοράκου. Ο υπουργός δεν αποδέχεται καμία ειδική εργασιακή σχέση στο ΕΣΥ για κανέναν !!

2. Δεν άφησε κανένα περιθώριο επιστροφής των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Απορρίπτει κάθε συζήτηση για μεταβατικό διάστημα με διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου.

3. Διαβεβαίωσε πως έχει γίνει δεκτό το αίτημα για κατάταξη σε βαθμού διευθυντή, με 20ετή προϋπηρεσία, όμως σήμερα αναμένεται η υπογραφή Σταικούρα (ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει)

4. Δεν θα υπάρξει παράταση ορίου ηλικίας από 65 σε 67 για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

5.  Δεν γνωρίζει τίποτα για το σχέδιο συμβάσεων που προτάθηκε από τον ΕΟΠΥΥ.

6. Δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση πως με ελαττωμένο προϋπολογισμό νοσοκομείων και προβλεπόμενες προσλήψεις θα πληρώνονται οι εφημερίες.

7. Σκοπεύουν να κάνουν νέες προσλήψεις μονίμων γιατρών στο ΠΕΔΥ (πόσες; πότε; άγνωστον).

8. Αναμένεται η υπογραφή Σταικούρα για πρόσθετα 24 εκ για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

9. Δεν σκέπτονται εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας.

10. Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων φταίει για την έλλειψη υλικών και όχι η υποχρηματοδότηση.

11. Οι προσλήψεις που εξαγγέλλει ο Γρηγοράκος δεν είναι επαρκώς μελετημένες.

12. Σταθερές οι μνημονιακές δεσμεύσεις υποχρηματοδότησης του συστήματος και παραπέρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

docmed.gr

3 σχόλια:

  1. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ 24 ΕΚ.ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΟΓΛΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.......
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά είναι κοινως μ.......ς.Σε λιγο ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή