Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φυσικοθεραπευτέςΑθήνα
αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό. «Η αύξηση του προϋπολογισμού καθίσταται επιτακτική, έπειτα από τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν στις δομές του ΠΕΔΥ», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Γιώργος Μπάκας. 

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, το κλείσιμο των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ συνδυαστικά με την βραδεία ανάπτυξη και λειτουργία του ΠΕΔΥ έχει οδηγήσει τους ασφαλισμένους προς τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την εξάντληση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις φυσικοθεραπείες, από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2014, χωρίς πρόβλεψη για την κάλυψη της επιπλέον δαπάνης. 

«Η Πολιτεία καλείται να δώσει την αυτονόητη λύση σε ένα λογικό αίτημα. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του κύριου υπουργού στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να σταματήσει η πορεία του στραγγαλισμού του κλάδου» αναφέρει ο κ. Μπάκας.

health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου