Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΑ: Ζητά άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ


Την άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ μέχρι τη σύναψη των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της επιστολής, «έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ζήτημα της ανανέωσης των εξάμηνων συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ, για τις οποίες αν και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν με νομοθετική ρύθμιση μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ήτοι έως το τέλος του έτους, δεν έχει υπάρξει μέχρι σχετική εξέλιξη».

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, επισημαίνει ο ΙΣΑ, είναι να επικοινωνούν καθημερινά τα μέλη με την Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος , ώστε να ενημερώσουν σχετικά και τους ασθενείς τους.

«Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πρέπει να προωθήσετε την άμεση παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, έως την σύναψη των νέων με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία ιατρών και ασθενών, όπως ακριβώς μας ενημερώσατε στις επανειλημμένες επικοινωνίες που είχαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, καταλήγει ο ΙΣΑ, ζητώντας άμεση ενημέρωση επί του θέματος.

9 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ-ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ:
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συμβασεις των πρωην ΙΚΑ οταν επελεξαν να φυγουν απο τα ΙΚΑ ηταν για 6 μηνες στα ιατρεια τους με 200 επισκεψεις τον μηνα οπως οι υπολοιποι. Οι συμβασεις αυτες αν δεν κανω λαθος ληγουν αυριο 30/11 και ως εκ τουτου μεχρι 1/1/2015 που θα ξεκινησουν οι καινουργιες συμβασεις ολων θα πρεπει να τους δοθει παραταση διοτι για τον Δεκεμβριο δεν θα μπορουν να βλεπουν στα ιατρεια τους ασφαλισμενους ΕΟΠΥΥ. Αν κανω λαθος διορθωστε με....

      Διαγραφή
  2. Οχι, απλά η σύμβαση των π.ΙΚΑ τελειώνει στις 30 Νοε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμβαση τους εληξε τελος Νοεμβριου.Ετσι γιατροι και προγραμματισμενα ραντεβου για το Δεκεμβριο στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συμβαση τους εληξε τελος Νοεμβριου.Ετσι γιατροι και προγραμματισμενα ραντεβου στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν απεργουσαμε μηνες αγαπητε συναδελφε κανατε τρελλες χαρες και μαζευατε τα πολυτιμα???? χαρτακια.Καταφεραν και μας διεσπασαν και δημιουργησανε γιατρους του 5ευρου.Σταματηστε λοιπον να ειστε μιζεροι και φυγετε ολοι απο τον μιζερο ΕΟΠΥΥ.Οι καινουργιεςσυμβασεις θα ειναι πολυ χειροτερες,Η επισκεψη θαφτασει 3 ευρω καθαρα.Καλη Κυριακη και ΣΚΕΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα. Μην κάνει κανείς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να μαζέψω όλο το χρήμα του ταμείου ΕΓΩ. Δοξάστε με !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαθια μεσα σου ξερεις τι θα μαζεψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή