Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Οι ογκολόγοι πιέζουν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού & κάλυψη καρκινικών δεικτών από τα ΤαμείαΤην ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού - αφού οι επικουρικοί γιατροί δεν λύνουν το πρόβλημα- καθώς και συμμετοχής των πανεπιστημιακών υποτρόφων στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων, τόνισαν οι φορείς των ογκολογικών και άλλων νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ειδικότερα ο κ. Κουρουμπλής, συναντήθηκε με τις διοικήσεις ογκολογικών και άλλων νοσοκομείων του ΕΣΥ που παρέχουν ογκολογικές υπηρεσίες, τους διευθυντές φαρμακείων και ογκολόγους διευθυντές των αντιστοίχων τμημάτων νοσοκομείων, την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων

Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κύριο την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Επεσήμαναν το γεγονός ότι οι ογκολόγοι-παθολόγοι με πολυετή πείρα συνταξιοδοτούνται, ενώ το εναπομείναν επικουρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Τόνισαν ότι η πρόσληψη επικουρικών δεν λύνει το πρόβλημα αφού υπάρχει ανάγκη για μόνιμο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής των πανεπιστημιακών υποτρόφων στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων.

Οι εκπρόσωποι των ογκολογικών νοσοκομείων για παιδιά τόνισαν την ανάγκη τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τις εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, προσθέτοντας ότι στο ΚΕΣΥ δεν υπάρχει εκπροσώπηση της παιδιατρικής ογκολογίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αύξησης του αριθμού και της έκτασης των κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται στη χώρας μας, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η δυσκολία κάλυψης των εφημεριών και η ανάγκη δημιουργίας αρχείου ογκολογικών ασθενών.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή όλα τα αιτήματα. Ειδικά για το θέμα των προσλήψεων ανέφερε ότι «όσες προσλήψεις καταφέρουμε να έχουμε, ως Υπουργείο, πρέπει να είναι στοχευμένες προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσοκομείων».

1 σχόλιο:

  1. Και εγω θελω να εφημερευουν οι ογκολογοι 30 ημερες το μηνα και να πληρωνονται απο το ιδιο ταμειο που θα πληρωσει και τους δεικτες.
    Αι σιχτιρ. Ο,τι θυμαται ο καθενας στη πλατη τη δικη μας πρεπει να το φορτωσει.Ποιος τους βαζει κ τα λενε αυτα γιατι δε το βουλωνουν επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή