Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα επιδοτεί τους γιατρούς με επιπλέον 450 ευρώ για να έρχονται στα νησιά

Σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας κ. Νίκος Καραμαρίτης ενημέρωσε για την στελέχωση των δομών υγείας στα νησιά καθώς και στα προγράμματα δράσεων όπως οι εμβολιασμοί. 

Όπως είναι γνωστό στα μικρά νησιά, εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γιατρών, καθώς το κόστος ζωής και οι χαμηλές αποδοχές, λειτουργούν αποτρεπτικά στο να εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον.

Έτσι και στον τομέα αυτό η περιφέρεια αναλαμβάνει δράση αποφασίζοντας να καλύψει με δικούς της πόρους τα έξοδα διαμονής και σίτισης των γιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να υπηρετήσουν σε αυτά.

Ειδικότερα η περιφέρεια θα δαπανά για κάθε γιατρό συνολικό ποσό 450 ευρώ μηνιαίως (στέγη και τροφή) υπογράφοντας μία σύμβαση διάρκειας τριών ετών. 

Η περιφέρεια θα κάνει χρήση του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει και προγραμματίζει να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 40 γιατρών γενικής ιατρικής και ειδικευόμενων που θα μετακομίσουν σε υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας. Το κόστος της δαπάνης εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, και θα καλυφθεί από πόρους της περιφέρειας.

Είναι μια καλή πρόταση και όλοι περιμένουν πλέον και την θέση του υπουργείου υγείας μιας και αυτό θα είναι που θα προκηρύξει τις θέσεις γιατρών στα νησιά.

IATRO-BLOG.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου