Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Ενημερώνει τους ελεγκτές για τα παραπεμπτικά των συνεδριών αποκατάστασηςΟγδόντα συνεδρίες το χρόνο είναι ο μέγιστος αριθμός που εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ σε βαριά περιστατικά αποθεραπείας και αποκατάστασης, σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχει στους ελεγκτές ιατρούς αναφορικά με τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.

Για λιγότερο βαριά περιστατικά, ο αριθμός των συνεδριών ανέρχεται σε 60 ετησίως. Φυσικά, όπως ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος, ο αριθμός των συνεδριών και η διάρκεια της αποθεραπείας-αποκατάστασης των ασθενών καθορίζεται ανάλογα με τη βαρύτητα της συμπτωματολογίας της νόσου και το είδος της θεραπείας.

Μηνιαία από την έκδοσή τους, αναγράφονται 10 έως 12 συνεδρίες. Σ' αυτήν την περίπτωση παραπεμπτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο, εάν για κάποιο λόγο δεν εκτελεστούν όλες οι αναγραφόμενες συνεδρίες, το Κ.Α.Α. αποζημιώνεται μόνο γι αυτές που εκτελέστηκαν ενώ για τις υπολειπόμενες απαιτείται νέο παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό. Στην περίπτωση των ετήσιων συνεδριών, επιτρέπεται η τμηματική εκτέλεση του ίδιου παραπεμπτικού.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εγκύλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου