Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση Λουράντου σε Παν. Κουρουμπλή & ΣΦΕΕ για διαφανείς κανόνες στην διακίνηση φαρμάκωνTα προβλήματα των φαρμακείων στην προμηθεία φαρμάκων αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους με τις εταιρείες, τόνισε στον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή , ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή. 


Στην συνάντηση στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Ι. Δαγρές και οι κ.κ. Κων. Φρουζής και Μιχ. Χειμώνας εκ μέρους του ΣΦΕΕ, ο κ. Λουράντος τόνισε την ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας της αγοράς και καλής πίστης μεταξύ των συναλλασσομένων προκειμένου οι φαρμακοποιοί να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα και χωρίς ταλαιπωρία, τα φάρμακα που χρειάζονται για τους ασφαλισμένους τους.

Ακόμη ανέφερε στον υπουργό, τον ζωτικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΕΟΦ στον ουσιαστικό έλεγχο της διακίνησης των φαρμάκων.

Ο κ. Δαγρές αναφέρθηκε στο πρόβλημα της συναγοράς και ζήτησε την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που να υπενθυμίζει σε όλους ότι η πρακτική αυτή απαγορεύεται και θα τιμωρείται.

Ο Υπουργός Υγείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα και διατύπωσε την πρόθεση του για την έκδοση μετά από νομοθετική επεξεργασία εγκυκλίου που να θεσπίζει ένα πλαίσιο κανόνων δίκαιης συναλλαγής μεταξύ όλων των μερών και διαφάνειας στην αγορά.

Για τον λόγο αυτό προγραμματίζει νέα συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΦ και της ΗΔΙΚΑ καθώς και με τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα της διακίνησης των ΦΥΚ.

Ως συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης και στο περιθώριο των συζητήσεων, ετέθησαν διεξοδικότερα τα θέματα των πολλαπλών αδειών και του ωραρίου και ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε την κατάργηση όλων των μνημονιακών διατάξεων του τελευταίου πολυνομοσχεδίου που έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου