Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ανδρέας Ξανθός: Ισότιμη πρόσβαση στους ανασφάλιστους και στις διαγνωστικές εξετάσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι έχει υπάρξει έγκριση για πρόσληψη μέσα στο έτος 1.000 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για το σύστημα Υγείας.

ΙΑΤRONET.
Προωθούνται άμεσα οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με τις οποίες αποκαθίσταται η ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.

Εκτός από τη νοσηλεία και τα φάρμακα, οι ανασφάλιστοι θα μπορούν πλέον να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις, όπως και οι ασφαλισμένοι πολίτες.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προωθήσει δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρείχε περίθαλψη σε πολλές χιλιάδες πολιτών, οι οποίοι έχουν απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα.

Οι εν λόγω αποφάσεις – σημείωσε – δεν υλοποιήθηκαν στην πράξη, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων και δυσλειτουργιών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η νέα πολιτική ηγεσία έχει συγκροτήσει επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί πρόταση για την αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε οι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

“Είναι ζήτημα εθνικής συνοχής και δημοκρατίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός, εκτιμώντας ότι το ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 20 με 22 εκατομμύρια ευρώ.

Προσλήψεις

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγγειλε και 1.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού μέσα στο 2015.

Για το θέμα αυτό, υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Ξανθός είπε ότι – μαζί με τους περίπου 1.000 γιατρούς – θα υπάρξει στο σύστημα Υγείας μία “ένεση” 2.000 ατόμων, τα οποία θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου