Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σε διάλυση το νοσοκομείο Αγρινίου, SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στη νέα κυβέρνησηΚραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς η κατάρρευση του νοσηλευτηρίου είναι πλέον ορατή, όπως σημειώνουν, οι αγωγές και τα εξώδικα πηγαινοέρχονται, οι παραιτήσεις γιατρών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ μετά τα λουκέτα της Καρδιολογικής Κλινικής, φαίνεται ότι σε διάλυση οδηγείται και η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του νοσοκομείου, η άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, η αύξηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων αποτελούν τις προτεραιότητες που θέτουν οι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν, η ιστορία έχει ως εξής:

«Η αρνητική δημοσιότητα που περιβάλλει το νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο εξάμηνο είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή επιστημόνων προς άλλες υπηρεσίες, τα λουκέτα στην καρδιολογική κλινική παρά τα παχιά λόγια ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού στην πόλη μας, οι μηνυτήριες αναφορές, οι αγωγές και τα εξώδικα εργαζομένων προς τη διοίκηση, οι καταγγελίες ασθενών και συνοδών επίσης προς αυτήν, οι απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες γιατρών καιεργαζομένων, ο ατελείωτος αριθμός οφειλόμενων ρεπό σε ανθρώπους που δουλεύουν κυκλικά ωράρια για να μπορέσει κάπως να τσουλήσει το πράγμα στον ευαίσθητο αυτό χώρο της Υγείας συνθέτουν μια κατάσταση άκρως προβληματική και εν τέλει επικίνδυνη για την ασφάλεια της λειτουργίας αυτού του ιδρύματος. Κι όμως, παρά την τόση δημοσιότητα, παρά τις τόσες παρεμβάσεις από τους φορείς της πόλης με συλλαλητήρια, πορείες, παραστάσεις, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τις τόσες επίκαιρες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις από αρκετούς βουλευτές του νομού μας για την κατάσταση αυτή τίποτε δεν έχει διορθωθεί.

Ακόμη και η κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας εδώ και ένα μήνα δεν κατάφερε προς ώρας όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα αλλά ούτε καν να την φρενάρει.

Η διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτη με το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό πελατειακό της τρόπο να ροκανίζει το χρόνο της είτε με τη χαρακτηριστική της αδράνεια είτε με αποφάσεις της που όχι μόνο συντηρούν την προηγούμενη εικόνα που περιγράψαμε αλλά επιταχύνουν το διαλυτικό της έργο που με τόση ζέση έχει ξεκινήσει από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της υπηρετώντας πιστά όχι μόνο τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων.

Μετά τα συνεχόμενα λουκέτα στην καρδιολογική κλινική, φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τελειώνει και με τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Αυθαίρετες αποφάσεις για μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς καμιά εισήγηση από την αρμόδια νοσηλευτική υπηρεσία έχουν φέρει στα κόκκινα τους νοσηλευτές του τμήματος αυτού καθώς και τους ασθενείς. Αναφορές τόσο προφορικές όσο και γραπτές από την υπεύθυνη του τμήματος εδώ και μήνες δεν έχουν καταστεί ικανές να ευαισθητοποιήσουν τη διοίκηση, με αποτέλεσμα να φτάνει η ώρα που να μην μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Η ίδια διαλυτική εικόνα παρουσιάζεται και σε άλλα τμήματα, π.χ. χειρουργείο, επείγοντα, παθολογική, όπου ο αριθμός του προσωπικού έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ασφαλείας».

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, απαιτεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας τα εξής:

- την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης
- την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού
- την άμεση εφαρμογή του οργανισμού του νοσοκομείου που καθυστερεί εδώ και δυο χρόνια αδικαιολόγητα και αυθαίρετα από τη μεριά της διοίκησης
- την αύξηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του
- την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων
- την άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ
- την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής δυνατότητας προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας
- την άμεση ανασυγκρότηση του διαλυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας
- την άμεση αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου της πόλης μας καθώς και όλης της εγκαταλελειμμένης δημόσιας περιουσίας για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου