Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Έρχεται η έξυπνη κάρτα Υγείας δια χειρός…θεσμών! Τι προβλέπεται στη συμφωνία με το eurogroup

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου ΗΕALTH REPORT

Αλλάζουν άμεσα όπως φαίνεται όλα στις παροχές Υγείας καθώς οι δανειστές με το νέο όνομα «οι θεσμοί», επιβάλουν διαφοροποιήσεις εδώ και τώρα και στον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις Βαρουφάκη που εγκρίθηκαν από τους υπουργούς οικονομικών των 18 χωρών, για να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω των μνημονίων των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών και στην Υγεία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών που έχουν προκύψει στον ελληνικό λαό λόγο της παρατεταμένης φτώχιας, προβλέπει άμεση διευκόλυνση πρόσβασης σε όλους στις υπηρεσίες υγείας.

Αυτό είναι πιθανό να υλοποιηθεί με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης ακόμη και με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι και με την οποία θα μπορούν να αξιοποιούν τις υπηρεσίες υγείας.

Με την έξυπνη ηλεκτρονική κάρτα η κυβέρνηση θα είναι βέβαια σε θέση να γνωρίζει τι υπηρεσία λαμβάνει κάθε πολίτης, άρα και πόσο κοστίζει τελικά στο σύστημα, ενώ με τον τρόπο αυτό θα μπορεί και να πατάξει τη διακίνηση μαύρου χρήματος στον τομέα της Υγείας. Κάτι που αποτελεί άλλωστε και βασικό ζητούμενο στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Στην περίπτωση που δοθεί σε όλους μια έξυπνη κάρτα, κάθε υπηρεσία που θα χρησιμοποιείται, θα εγγράφεται σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και συνεπώς θα είναι δύσκολο να χρεώνονται υπηρεσίες με αφορολόγητο χρήμα τύπου φακελάκι.

Βέβαια είναι άγνωστο τι όριο θα διαθέτει μια τέτοια κάρτα εάν τελικώς προωθηθεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες και αν θα έχει συγκεκριμένες παροχές και μάλιστα με πλαφόν.

Να σημειωθεί πάντως πως η τελευταία απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσει μια κάρτα υγείας, έμεινε στη μέση πριν καλά καλά ξεκινήσει…

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ Η ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ Η ΤΩΡΙΝΗ.ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΣΤΑ 300.ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή