Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Καταρρέει η αγορά διακίνησης φαρμάκου - 2 δισ ευρώ τα χρέη της ΠολιτείαςΣτο ποσό των 2 δισ. ανέρχονται τα χρέη της πολιτείας προς τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα του Φαρμάκου.

ONMED

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΦΣ, οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ , του ΠΦΣ, του ΠΣΦ , του ΣΑΦΕ, της ΟΣΦΕ και του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ τόνισαν πως ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους.

Οι φορείς του φαρμάκου αντιλαμβάνονται την κρίσιμη συγκυρία και στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, όμως οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί.

Το Φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Οι φορείς ζητούν για μια ακόμη φορά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Υγείας απέστειλε ήδη επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του, με την οποία ζητεί τεχνική βοήθεια στα θέματα διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου