Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου με τους φορείς του τουρισμού

Δελτίο Τύπου


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Απριλίου συνάντηση στη στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, μελών του Δ.Σ. με τους εκπροσώπους του Τουρισμού της περιοχής μας. Παρευρέθησαν ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρόδου κ. Αγαπητός Ξάνθης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου κ. Παναγιώτης Κατσίβας, η αντιδήμαρχος Ρόδου υπεύθυνη σε θέματα τουρισμού κ.Χατζηλαζάρου Μαρία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ιατρός κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος αθλητισμού κ. Σάββας Καλαθενός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας με σκοπό την διατήρηση, αλλά κυρίως την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.

Η παροχή τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, η ποιότητα των οποίων συναθροίζεται στην διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας ενός επισκέπτη, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την διαμόρφωση της εικόνας της Ρόδου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Η Ρόδος διαθέτει μεγάλο αριθμό άξιων, έμπειρων και εξειδικευμένων ιατρών όπου πρέπει με την βοήθεια όλων των φορέων να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες χωρίς αποκλεισμούς, με μοναδικό σκοπό την άμεση και ουσιαστική ιατρική φροντίδα.

Συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Τουρισμού και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου από τις υπάρχουσες δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του ιατρείου του αεροδρομίου, το σύστημα διακομιδών και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι υπάρχει αναγκαιότητα καταγραφής στατιστικών δεδομένων σχετικά με τη νοσηρότητα, τις νοσηλείες σε δευτεροβάθμιες δομές, καθώς και τις διακομιδές που πραγματοποιούνται στο νησί μας, για να εξάγουμε χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα για τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στους επισκέπτες των νησιών μας.

Ο Ι.Σ.Ρ μέσα από το θεσμικό του ρόλο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας από τους τα μέλη του και θα ελέγχει κατά πόσο εφαρμόζεται ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα σε πρώτη φάση, η δημιουργία καταλόγου με τους ειδικευμένους ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Ρ, όπου θα αναφέρεται η ειδικότητα καθώς και οι ξένες γλώσσες που γνωρίζουν. Ο κατάλογος αυτός θα διανεμηθεί σε όλους τους φορείς του Τουρισμού και θα αναρτηθεί σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες, έτσι ώστε όσοι καλούν ιατρική βοήθεια πρέπει να το συμβουλεύονται απαραίτητα, καλώντας ειδικευμένο ιατρό ανάλογα τα αναφερόμενα συμπτώματα του εκάστοτε περιστατικού.

Τονίσθηκε η αναγκαιότητα για την διεξαγωγή ιατρικών συνεδρίων διεθνών και εγχώριων, αφού η Ρόδος αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό θέρετρο.

Ο Ιατρικός Τουρισμός είναι επίσης μια μεγάλη και σημαντική ενότητα που πρέπει να αναπτυχθεί αφού αποτελεί ισχυρό κίνητρο θεματικού τουρισμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Για τον Ι.Σ.Ρ.


Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας


Χρήστος Απ. Μαντάς          Ηλίας  Ιωάν. Τσέρκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου