Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα 24 Απρίλη οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, απέναντι στις απλήρωτες εφημερίες πέντε και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

http://www.902.gr

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών θα λυθεί είναι ψεύτικοι. Εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες για τις εφημερίες και πάνω από οκτώ μήνες για τα εκτός έδρας (διακομιδές). Η κατάσταση στην υγεία, όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά καθημερινά χειροτερεύει. Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά συνεχίζονται, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα και υλικά, γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι στα όρια της εξουθένωσης, κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Μεσσηνίας οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό είναι τεράστιες. Οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν με το 50% του απαιτούμενου προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα δύο νοσηλεύτριες καλούνται να καλύψουν τη νοσηλεία 40 ατόμων, κατάσταση που κάνει επισφαλείς της εφημερίες του Νοσοκομείου. Επιπλέον από την εφημερία λείπουν βασικές ειδικότητες όπως γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, πνευμονολόγου και οι άρρωστοι αναγκάζονται να καλούν ιδιώτες ιατρούς, πληρώνοντας βέβαια το αντίστοιχο αντίτιμο. Σα να μην φτάνει αυτό, λόγω της διοικητικής συγχώνευσης με το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αναγκάζονται γιατροί να ταξιδεύουν 1 ώρα δρόμο για να καλύπτουν μια φορά την εβδομάδα και τους ασθενείς της Κυπαρισσίας.

Η ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου κάνει εκρηκτική την κατάσταση για την Υγεία του λαού της Μεσσηνίας».

Οι ειδικευόμενοι ιατροί κάλεσαν και τους ειδικευμένους ιατρούς να συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν και οι ίδιοι απλήρωτοι για αντίστοιχο διάστημα. Επίσης ζήτησαν την κατανόηση των ασθενών για την όποια ταλαιπωρία προκύψει εξαιτίας της επίσχεσης και τους ζήτησαν να στηρίξουν τον αγώνα τους και να παλέψουν όλοι μαζί για Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλο το λαό χωρίς διακρίσεις με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Σε άμεση στήριξη του αγώνα των ειδικευομένων ιατρών προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας . Κλιμακώνοντας τον αγώνα προκήρυξε 3ωρες, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κάλεσε ταυτόχρονη γενίκευση της επίσχεση για όλο το προσωπικό, ενώ δήλωσε ότι θα καλέσει τις ομοσπονδίες σε Υγεία & Πρόνοια να προκηρύξουν πανελλαδική πανυγειονομική απεργίαστις 20 Μάη.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή