Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΙΣΑ: Κατηγορηματικό όχι στον υπ. Υγείας για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων από το ΕΣΥΑντίθετος στην δέσμευση των αποθεματικών των Δημόσιων νοσοκομείων και των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλώνει κατηγορηματικά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό, αποτελεί πρόβλημα σοβαρό για την Δημόσια Υγεία.

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του ζητά να διευκρινίσει άμεσα, εάν τίθεται τέτοιο θέμα και να δεσμευτεί ότι δεν εντάσσονται τα Δημόσια νοσοκομεία, στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα, η λειτουργία των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αδειάσουν τα ταμεία των νοσοκομείων, γιατί αυτό θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει τέλος, ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις ειδικευόμενων και το δίκαιο αγώνα τους για την αποπληρωμή των εφημεριών τους χωρίς τις οποίες δυσχεραίνεται η επιβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου