Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Μέτωπο» κατά ΕΟΠΥΥ για τα χρέη

ΚΛΑΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - HMEΡΗΣΙΑ

Αναταραχή επικρατεί στον φαρμακευτικό κλάδο καθώς παραμένει το θολό τοπίο των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. Οι φορείς μάλιστα που εμπλέκονται στη διακίνηση του φαρμάκου (φαρμακοποιοί, φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμοί) προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη συνάντηση προκειμένου να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο.

Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας μετά τις αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα, εξέλιξη ωστόσο που δεν ικανοποιεί τον κλάδο. Οπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει να αποπληρώσει το 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών (συνολικά ανέρχονται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ) μέχρι το τέλος του μήνα, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει χρονοδιάγραμμα για το υπόλοιπο των οφειλών.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους μπροστά στην αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ. Κατά τη σύσκεψη, συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της Τετάρτης, στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί, θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων. «Εξακολουθούμε να ζητάμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης », τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου