Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νοσ. Άγ. Ανδρέας Πατρών: Αντιμέτωποι με επικίνδυνα απόβλητα οι εργαζόμενοιΈνα σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την δραματική κατάσταση στον χώρο της υγείας και την έλλειψη οργάνωσης. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι σε συνεργείο του δήμου, "λούστηκαν" στην κυριολεξία, στο πρόσωπο με ποσότητες από αίματα και ούρα, κατά τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων.

Αμέσως οι εργαζόμενοι ακινητοποίησαν το απορριμματοφόρο και κάλεσαν επί τόπου τους υπευθύνους της διοίκησης, ενώ παράλληλα κλήθηκε η αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και να υποβληθούν μηνύσεις.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μολυσματικά απόβλητα, τα οποία ενώ έπρεπε να οδηγούνται σε ειδικούς κλιβάνους για να καταστραφούν, οδηγούνται στους κάδους των αστικών λυμάτων με αποτέλεσμα να αποτελούν απειλή όχι μόνο για τη υγεία των εργαζομένων, αλλά και για το σύνολο των κατοίκων της Πάτρας.

Στον προαύλιο χώρο του «Άγιος Ανδρέας» προκλήθηκε ένταση, με τους εργαζόμενους στο συνεργείο καθαριότητας πάνω στους οποίους έπεσαν τα μολυσματικά απόβλητα, να απαιτούν την παρουσία στο σημείο του διοικητή και των υπευθύνων διαχείρισης των απορριμμάτων. Το απορριμματοφόρο ακινητοποιήθηκε για μία και πλέον ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ επί τόπου έσπευσαν μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην καθαριότητα.

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου