Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Καμπανάκι για την έλλειψη φαρμάκων στη αγορά από τους φαρμακοποιούς



HEALTHVIEW.GR. 
«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο ελλείψεων φαρμάκων στην ελληνική αγορά, χτυπούν οι φαρμακοποιοί εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στα ταμεία των φαρμακείων. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ήδη πολλά πολλά φαρμακεία βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και είναι ζήτημα ημερών να εμφανιστούν να αδειάσουν τα ράφια τους.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλλει στους φαρμακοποιούς τις οφειλές του Ιανουαρίου 2015, οι οποίες υπολογίζονται περίπου στα 160 εκατ. ευρώ. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, «η αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων δημιουργεί ντόμινο ελλείψεων σε ολόκληρο τον κλάδο διακίνησης του φαρμάκου».

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η αγορά θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. «Αν τα φαρμακεία δεν εξοφληθούν δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, που ήδη διαθέτουν στους ασφαλισμένους με πίστωση. Η ρευστότητα των φαρμακείων επιβάλλεται από τους κανόνες της αγοράς, γιατί αλλιώς, φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα δίνουν φάρμακα στα φαρμακεία» εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Για το θέμα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ παράλληλα έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου