Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αναβρασμός μπροστά στο ενδεχόμενο μη πληρωμής του ΕΟΠΥΥ



Ανήσυχοι μπροστά στο ενδεχόμενο μη δυνατότητας πληρωμής εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ των οφειλών του απέναντι στα φαρμακεία οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας κατά τη σύσκεψη που είχαν χθες στα γραφεία του ΠΦΣ αποφάσισαν να συγκαλέσουν ευρεία συνάντηση όλων των φορέων που εμπλέκονται με το φάρμακο την την ερχόμενη Τετάρτη 29/4/2015.

HEALTH VIEW.GR

Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές λένε οι πρόεδροι των Συλλόγων ενώ όλος ο φαρμακευτικός κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό μπροστά στο θολό τοπίο των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της Τετάρτης στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί , θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων

«Εξακολουθούμε να ζητάμε την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης» , τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Σε αναβρασμό όμως βρίσκονται και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ να προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις μέσα στο Μαϊο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου