Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Οργή Ιατρικών Συλλόγων για «μη πρόσκληση» στη σύσκεψη

ΓΙΑ «ΑΠΑΞΙΩΣΗ» ΚΑΙ «ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

http://www.larissanet.gr/

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, με την οποία καταγγέλλουν τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για την μη πρόσκλησή τους στη χθεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα παρουσία του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη δήλωση που υπογράφεται από τους Γιαννακόπουλο Κων/νο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Α΄ Αντιπρόεδρο ΠΙΣ, Τσάμη Ευθύμιο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Πέτρου Γεώργιο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και Κουλοκτσή Σωτήριο, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την μη πρόσκλησή μας από την Δ/ση της 5ης ΥΠΕ στην πανθεσσαλική σύσκεψη για την δημόσια υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΓΝΛ, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή.

Θεωρούμε πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Χώρα μας και ιδιαίτερα η Υγεία του λαού μας χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων. Καμιά στιγμή κρίσης δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς έστω την σωστή διαχείριση.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένας φορέας από μόνος του δεν μπορεί να ανορθώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα χωρίς την συνεργασία, την συναίνεση και τις προτάσεις των καθ’ ύλην αρμόδιων θεσμικών συμβουλευτικών οργάνων της Πολιτείας που είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ, γεγονός που παραδέχθηκε ανεπιφύλακτα ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής στην πρόσφατη συνάντησή του με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και επιβεβαίωσε έμπρακτα κατά την διάρκεια των προηγούμενων περιοδειών σ’ άλλες περιοχές της Χώρας.

Η διαφαινόμενη απαξίωση συλλήβδην των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αποτελεί μέγα ατόπημα.

Για τον σοβαρότατο αυτόν λόγο, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επίπληξη της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ, ως ελάχιστη εγγύηση για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας και Ιατρικής Κοινότητας με στόχο την βελτίωση του επιπέδου περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Τέλος δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως οι προσπάθειες και ο αγώνας μας για την διασφάλιση ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού μας είναι συνεχείς και κανένας αποκλεισμός μας δεν θα σταθεί εμπόδιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Προειδοποιούμε δε πως τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς το Ιατρικό Σώμα, θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου