Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση η ΚΥΑ για τους ανασφάλιστους

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Έτοιμο είναι το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διασφάλιστη των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, η οποία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόσκληση για συμμετοχη στη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση γύρω από τις ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών και των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο Οpengov.gr του Ανδρέα Ξανθού, τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

"Δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της Κ.Υ.Α είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις", σημείωσε. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης υποβάλλοντας τις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 11 Μάΐου στις 14:00.

Η ΚΥΑ προβλέπει για όλους (για τους κατόχους τόσο Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφάλιστου όσο και οποιουδήποτε αποδεικτικού ταυτότητας ή νομιμοποιητικού εγγράφου) δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, ακόμη και οδοντιατρικής – στοματολογικής περίθαλψης καθώς και χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών, ενώ καλύπτονται και για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου