Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Αύξηση στα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων παρά τις υψηλές τιμές! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για το 2017

Παρασκευή 22 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αύξηση παρουσιάζει η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, παρότι οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν με δικά τους χρήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας το 2017πέρασαν την πύλη των δημοσίων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα για επισκέψεις σε γιατρούς ή εξετάσεις, 568744 ασθενείς. Δηλαδή περίπου 29.000 περισσότεροιασθενείς αναγκάστηκαν να περάσουν τις απογευματινές ώρες τις πύλες δημοσίων νοσοκομείων το 2017, σε σύγκριση με το 2016 οπότε και τα επισκέφθηκαν 539.699

Ασθενείς.

Παρότι οι ασθενείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρια στην τσέπη για να εξετασθούν, αναγκάζονται όπως φαίνεται να επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων κατά την ολοήμερη λειτουργία, δεδομένου ότι τις πρωινές ώρες οι ουρές για ένα ραντεβού δίνουν και παίρνουν ενώ για μία ιατρική επίσκεψη μπορεί να χρειασθούν και μήνες.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδίαζε να μειώσει τις τιμές για τους ασθενείς, κάτι βέβαια που δε συνέβη ποτέ. Χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς ότι πριν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για κατάργηση των απογευματινών ιατρείων ώστε να μην πληρώνουν άδικα οι ασθενείς.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τις απογευματινές ώρες τα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται ότι μετατρέπονται σε ιδιωτικά κάτι που μάλιστα συχνά πυκνά αναγκάζονται να δηλώνουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους διαμαρτυρόμενους ασθενείς όταν ρωτούν επίμονα γιατί πρέπει να πληρώσουν.

10 σχόλια:

  1. Μετά γράφετε οτι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται απο τους συμβεβλημένους και έχουν τόσα εκατομμύρια επισκέψεις.
    Και δεν γράφετε οτι δεν εξετάζουν κανέναν,είτε γιατί δεν ξέρουν ως απόφοιτοι παναπιστημίων της πλάκας,είτε γιατί γράφουν μόνο συνταγές και είναι συμπληρωμένοι,με τα ΑΜΚΑ ,εκβιάζοντας τους ασθενείς για ιδιωτική επίσκεψη. Ε...μετά οι ασθενείς σκέπτονται. Αν είναι να πληρώσω ..να πάω στα νοσοκομεία ,το απόγευμα να με δεί κάποιος σωστός γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, 12.29 συμπεριφέρεσαι καθαρά ως troll. Προσπαθείς να προκαλέσεις καβγά. Το επισημαίνω και σε προσπερνώ...

      Διαγραφή
    2. ειναι μηπως επειδη ο σωστος γιατρος,σωστα σε βλεπει εαν σωστα τον πληρωσεις?

      Διαγραφή
    3. Δεν μας τα λες όλα καλά συνάδελφε: υπάρχουν φοβεροί νέοι επαγγελματίες/επιστήμονες στον ιδιωτικό τομέα. Οι Νοσοκομειακοί συνάδελφοι είναι άξιοι βεβαίως, ΑΛΛΑ ο άρρωστος πηγαίνει εκεί γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία το Ιατρειο Νοσοκομείου με πιθανή νοσηλεία στο Νοσοκομείο ή "σπρώξιμο" της υπόθεσής τους. Αυτό έχουν κυρίως στο μυαλό τους οι άρρωστοι των απογευματινών Νοσοκομειακών Ιατρείων.

      Διαγραφή
    4. Επειδή προφανώς δεν ανήκεις στο χώρο και δεν έχεις ιδεα οι ασθενείς δεν πανε στα απογευματινά για να εξετασθούν. Καλύπτονται σε φαρμακα εξετασεις και κλινική εξέταση από τους ιδιώτες που βρίζεις είτε είναι συμβεβλημένοι είτε όχι. Στο απογευματινό πάνε και πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μπουν στη λίστα του χειρουργείου, για να αρχίσουν χημειοθεραπεία, για να κάνουν κολονοσκόπηση, για να κάνουν στεφανιογραφία και γενικά για να αποκτήσουν πρόσβαση στις ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες που θα επρεπε να είναι προσβασιμες δωρεάν και σε λογικό χρόνο. Κοινώς τα απογευματινά ειναι το απόλυτο νταβατζηλίκι για τις ταχα δημοσιες υπηρεσίες υγείας και η αριστερή μας κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια.

      Διαγραφή
  2. Είναι επειδή οι Δημόσιες Δομές.....πετάνε! Αν δεν πληρώσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ,ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ,ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ,Κ.Λ.Π. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΔΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ Π.Χ.Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟς ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανωνυμε 12.29 καντε καμια αξιολογηση στο δημοσιο και αφηστε το ιδιωτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε 11.01 πιστευεις οτι ο τεμπελαρας μικροβιολογος του ΚΥ η ο ακατοικητος αντιπροεδρας ια .....περνουσαν ποτε επιτυχως αξιολογηση;

      Διαγραφή
  5. Ότι και να λες αρκουδογυφτε 12.29 οι 500000 επισκέψεις μπροστά στα 12 εκατομμύρια των συμβεβλημένων είναι σταγόνα στον ωκεανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή