Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις στη σύμβαση Οικογενειακών Ιατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥ
Διευκρινίζεται ότι, με την από 14/6/2018 αναρτημένη στο site του ΕΟΠΥΥ σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών των Οικογενειακών Ιατρών, αντικείμενο της σύμβασης έτσι όπως αυτό περιγράφεται στα επιμέρους άρθρα, είναι η παροχή των υπηρεσιών για το δηλωμένο ωράριο τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιώτες συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί εξυπηρετούν τον εγγεγραμμένο πληθυσμό τους και δεν εισπράττουν επιπλέον αμοιβή, όταν ο δικαιούχος προσέρχεται εντός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρού .


Με την επισήμανση των εξαιρέσεων των περιπτώσεων που τίθενται με τους όρους 4,6 και 13* των Υποχρεώσεων της ανωτέρω σύμβασης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥ

Π. Γεωργακόπουλος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* 4. Ο β΄ συμβαλλόμενος οφείλει να εξυπηρετεί τα προγραμματισμένα ραντεβού του καθώς και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του.
6. Ο β΄ συμβαλλόμενος έχει υποχρέωση να δέχεται τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, στο ιατρείο του κατά τις ημέρες και ώρες που έχει δηλώσει στον Οργανισμό, να μεταβαίνει δε σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις και κατά την κρίση του στην οικία του ασθενούς, όταν ο τελευταίος λόγω νόσου δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο ιατρείο. Οι κατ' οίκον επισκέψεις του β΄ συμβαλλόμενου για τον εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης του, περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του και απαγορεύεται ρητά να ζητηθεί επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους. Οι κατ' οίκον επισκέψεις δεν αποζημιώνονται με επιπλέον ποσό από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιούνται και εκτός του δηλωμένου ωραρίου του ιατρείου του, μέσα στα πλαίσια ευθύνης του οικογενειακού ιατρού για την περίθαλψη και προαγωγή της υγείας του εγγεγραμμένου πληθυσμού και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν.4486/2017.
13. Ο β΄ συμβαλλόμενος δεν μπορεί να αρνηθεί την παροχή των υπηρεσιών του στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο του και απαγορεύεται ρητά να ζητήσει ή να εισπράξει επιπλέον αμοιβή, με την επιφύλαξη της παραγράφου 13 Γενικών Όρων της παρούσας σύμβασης, ήτοι την άρνηση της επιλογής του ως οικογενειακού ιατρού για σοβαρούς προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

15 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...............τρεεεεεεεεεεεεχω μην χάσω ! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλει......σεξ ο ασφαλισμένος, το .....παρέχουμε υποχρεωτικά ή το αφήσατε για την επόμενη φορά βλακόμουτρο σεκιουριΤάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άχρηστε αντιπρόεδρα πάρε τα......φρύδια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάσαι σίγουρος σεκιουριτατοχαφιέ ότι αν δεν πέσει .....κασέρι ούτε έξω από το σπίτι του γυφτοασφαλισμένου σου δεν περνάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η γελοιότητα τώρα τι έίναι? Κράχτης για να..... βρεις γιατρούς περίγελε του Ιασίου ? Αρχίζω να σκέφτομαι πως ούτε .....εσείς θέλετε να πετύχουν οι ΟΙ/γυφΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει να πέσει σύνδεση με Κάιρο ......άκου σπίτι .....τζάμπα......θα του δώσω τα τηλέφωνα του γυφτοΥπουργείου να εξυπηρετηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4 συμβεβλημένοι ιατροί στοιχίζουν το πολύ 8000 ευρώ! Μία κτηνιατρική γυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ !) γυφτορωσοπόντιακ ανειδίκευτα γερόντια στοιχίζει......25500 ευρώ! Ασφαλισμένοι πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο τον ΕΦΚΑ να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω, πριν πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑκρίδες και φάνε ακόμη και τα ......συρτάρια των ταμείων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκείνο που δεν γράφει και πρέπει να γράψει η σύμβαση,είναι οτι στο ωράριο του ο συμβεβλημένος οικογενειακός γιατρός θα δέχεται τους ασφαλισμένους που τον επέλεξαν, ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
    Αυτό είναι απαραίτητο,για να υπάρχει ο χρόνος για τον καινούργιο ασθενή να ετοιμασθεί και ο φακελος και η εξέταση κλπ. Να μπορεί να εξετασθεί το έκτακτο που θα υπάρχει. Να μπορεί ο γιατρός να διαχειριστεί τα περιστατικά,βάσει των αναγκών τους και οχι βάσει του πότε θέλει ο ασθενής,να εμφανίζεται έχει δεν έχει ανάγκη,κλείνοντας ραντεβού ,για παρέα,για βόλτα κλπ.Εχουμε δεί μοναχικά άτομα να πηγαινοέρχονται. Να μην μπορεί και ο γιατρός να μπλοκάρει τα ραντεβού με κάποιους χρόνιους ασθενείς ή για συνταγογράφηση και μόνο, εξαναγκάζοντας τον όποιον άλλο ασθενή σε ιδιωτική επίσκεψη εκτός ωραρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρπα και το tavor σου με 72 σεντς συριζορομα λουστρακο!

      Διαγραφή
  9. Όνειρα γλυκά Καραγκιόζη του Ιατρικού κόσμου ! Το κόκκινο στην ανακοίνωση είναι.....αίμα από το βρωμοξυλο που σου ρίχνουν οι ασφαλισμενοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ λέω ακατοίκητε ψευτογιατρε να εκδώσεις και μια ανακοίνωση για το πώς θα κάνει ο χρΕΟΠΥΥ .....διαστημικη αποστολή στην Σελήνη! Έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήθει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μόνο το γεγονός ότι έβγαλαν τον ......βλάκα της παρέας να τα πει και όλοι κρύβονται,τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣεκιουριΤακη,θα σου πω κάτι και να το θυμηθείς όταν τον Σεπτέμβριο απολυθείς : οι ηλίθιοι είναι αναλώσιμοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΣΟΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπεροχα !! Αυτες οι δυο προνοιες για τα εκτακτα και κατοικον ειναι το απολυτο οχημα φοροδιαφυγης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή