Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πόσοι ιδιώτες γιατροί κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Όλες οι πληροφορίες

Τρίτη 26 Ιούνιος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με το σταγονόμετρο κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες γιατροί για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού

Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από τις αιτήσεις που έφθασαν στον ΕΟΠΥΥ για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Μπορεί αρχικά να είχαν καταθέσει 624 γιατροί αιτήσεις στην προηγούμενη προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ για να γίνουν οικογενειακοί γιατροί, αλλά την τελική υπογραφή δεν έβαλα ούτε οι μισοί.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι στιγμής ούτε οι μισοί δεν έδωσαν τη τελική τους έγκριση για να ενταχθεί το όνομά τους στη λίστα με τους οικογενειακούς γιατρούς. Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr μόλις 300 υπογραφές για σύμβαση έχουν παραληφθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί κάπως ο αριθμός αυτός δεδομένου ότι οι υπογραφές στις συμβάσεις αποστέλλονται ταχυδρομικά με φακέλους και δεν έχουν φθάσει όλοι, αλλά δε θεωρείται πιθανό να καλυφθεί ο αρχικός αριθμός των 624 γιατρών.

Φαίνεται πάντως πως ούτε τα παζάρια της τελευταίας στιγμής και οι δεσμεύσειςπρος τους γιατρούς και ειδικά στους Γενικούς Γιατρούς, δεν έπεισαν τον κλάδο να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ τι προσφέρθηκε στους γιατρούς: «Έκτακτη συνάντηση Γενικών Γιατρών και υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τις δεσμεύσεις»

Οι χαμηλές αμοιβές (κάτι λιγότερο τελικά από 80 λεπτά τον ασθενή), αλλά και η υποχρέωση τους να δέχονται τα έκτακτα περιστατικά σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους στο ιδιωτικό τους ιατρείο αλλά και οι κατ’ οίκον επισκέψεις χωρίς αμοιβή,φαίνεται ότι λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους γιατρούς.

Άγνωστο παραμένει τις θα γίνει μετά τις 15 Ιουλίου οπότε και όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο ΕΟΠΥΥ, θα λήξουν οι υπάρχουσες συμβάσεις των Παθολόγων, των Γενικών Γιατρών και των Παιδιάτρων που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

17 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τα ακούτε ΣυκοφανΤακη και ΒΑΡΔΑΤΡΟΜΠΑ; Από 16/07......γονατιστοί στους συμβεβλημένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΟρομα αρκουδογυφτοι με απολυτηριο δημοτικου που δουλευουν στον χρΕΟΠΥΥ: συνεχιζουμε τις αναρτησεις στο medispin, η ΠΦΥ .....στηθηκε.....μπλα.....μπλα.....μπλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αν γίνει σαφές ότι μετά το 4ωρο όποιος έρθει τον βλέπω ιδιωτικά υπογράφω τη σύμβαση επιτόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαείσαι μεγάλο κορόιδο......μάλλον δεν έχεις δουλέψει ως τώρα στην Ελλάδα για Ταμείο!

      Διαγραφή
    2. Να σου πω από τώρα να ξέρεις που πουλάνε φθηνά λουκέτα...

      Διαγραφή
  4. με αυτους τους ορους αποφοιτους βουλγαριας τσεχιας η ρουμανιας θα βρεις κανε λιγο υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρνηση πραγματικότητας όχι μόνο από το ΥΠΥΓ αλλά και από τον συμπλεγματικό σούπερ γκιατρό 5.23......κάνε υπομονή Βαρδαρέ!

      Διαγραφή
    2. Αρπα 72 σεντσια χρΕΟΠΥΥχαφιε 5:23 μ.μ.

      Διαγραφή
  5. Το μεγαλυτερο αγκαθι ειναι οι κατ'οικον επισκεψεις συναδελφοι. Αν δεν το μαζεψουν αυτο δεν προκειται να γινει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΑΝ ΤΟ ΜΑΖΕΨΟΥΝ .....ΕΤΟΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ! ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΛΕΊΠΟΥΝ ! Α ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ

      Διαγραφή
    2. Το οτι θα γινει το ιατρειο σου κεντρο διερχομενων, με ραντεβου που δε θα τα κλεινεις εσυ, οτι θα σου λεει ο καθενας εγω σε πληρωνω για να σαι ο ΟΙ και να σε εχω οποτε γουσταρω, το οτι θα πληρωνεσαι με 3 και ξηντα, το οτι θα ερχεται και ο παλιος γνωστος πελατης σου ετοιμος να σε πληρωσει και θα βρισκει ενα μπαχαλο και σενα λαλημενο αυτα δε σου φαινονται αγκαθια? Οι επισκεψεις κατ οικον σε μαρανανε. Σκεψου λιγο και την αλλη εκδοχή. Αρχοντικος, ωραιος, βουτηρατο,ς στο ιατρειο σου με τους υπομονετικους πελατες σου, τις ωραιες σου τιμες (κριση εχουμε μη το ξεχναμε) το κοινωνικό σου εργο (για αυτους που δεν εχουν) τα ραντεβου σου ανα μισαωρο να φχαριστιεσαι τον ασθενή και να προλαβαινεις να τον περιποιηθεις οπως πρεπει...Σκεψου λιγο .....

      Διαγραφή
    3. Για μένα, όχι αγκάθι, αλλά παλούκι είναι ότι δε θα μπορώ να λείπω ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ από το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥ Ιατρείο.

      Τότε τι το άνοιξα;
      Για να γίνω υπαλληλάκος του Σύριζα;

      Θες να σαι υπάλληλος; Πήγαινε στα Τόμυ. Αλλο σύμβαση να εξετάζω κι άλλο να μου κάνεις εσύ κουμάντο, τι κάνω ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

      Δε φτάνει που με Εφορία, Εφκα, κι Ενφια του έχω συνεταίρους στα έσοδά μου να μου τρώνε τα 2/3, θα τους χαρίσω και το χρόνο μου και τη ζωή μου.

      Ρε δε πάνε να γ...νε.
      Οποιος θέλει υπάλληλος στα Τομυ.
      Γι αυτό λέγεται Ιδιωτικό Ιατρείο, γιατί είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ.

      Διαγραφή
    4. Ακόμη συζητάνε κάποιοι οτι ο ΕΟΠΥΥ , θα παρακαλάει τους συμβεβλημένους απο τις 16/7. Αυτοί οι γιατροί πως το έχουν καταλάβει; Οτι δεν είναι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.
      Ναι ,θα πουν κάποιοι. Επειδή η σύμβαση ήταν ένα μπάχαλο που έκανε το 2012 η τότε διοίκηση, και γινόταν του... συμπληρωμένου!!
      Αυτό λέγεται αξιοπρέπεια ιδιώτου γιατρού, στην ιδιωτική του επιχείρηση!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Αλλο σύμβαση...... κι'άλλο να μου κάνεις εσύ κουμάντο. Δηλαδή σύμβαση σημαίνει...μου δίνει ο ΕΟΠΥΥ 2000 ευρώ ...και εγώ,που κάνω κουμάντο, κανονίζω,να λείπω,όποτε θέλω, να μην βρίσκει κανείς ραντεβού για δωρεάν εξέταση, να έχω μόνο πελάτες ασθενείς,που με πληρώνουν,έστω και 10/ρικάκι. Και στο τέλος του μήνα ,σαν πανέξυπνος και αξιοπρεπέστατος, γράφω τα 200 ΑΜΚΑ,από τα πελατάκια μου και με πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ που βρίζω,γιατί επί 6 χρόνια η διοίκηση το ανεχόταν. Ε....συμφωνώ θέλει βρίσιμο.

      Διαγραφή
    6. Ναι εγώ αλητάκο 1.56,διότι ΕΓΩ σου κάνω χάρη να εξετάζω στον χώρο μου και τον χρόνο μου χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μου για 8 ψωρο€! Αν δεν σου αρέσει δες τους μόνος σου!Το πιάσεις?

      Διαγραφή
    7. 10.04 ρουφιανισκο Ω κατηγορίας ,νομίζεις ότι χωρίς γιατρούς έχετε επιλογή? Καλά.....αναθέστε την ΠΦΥ στον ......Ρουβίκωνα!!

      Διαγραφή