Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Συνάντηση διοίκησης Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τον Π. Πολάκη



Aναγνωρίστηκε θετικά η πρωτοβουλία του Υπουργείου να διαθέσει μέρος των επιπλέον κονδυλίων που θα προκύψουν από την ετήσια αύξηση των ορίων των δαπανών για τη δημόσια Υγεία, στη δωρεάν κάλυψη οδοντιατρικών υπηρεσιών από το σύνολο των ιδιωτών οδοντιάτρων.

IATRONET

Σε κλίμα καλής επικοινωνίας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η προγραμματισμένη συνάντηση της Διοίκησης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, αφού αναγνωρίστηκε θετικά από την πλευρά του κλάδου η πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να διαθέσει μέρος των επιπλέον κονδυλίων που θα προκύψουν από την ετήσια αύξηση των ορίων των δαπανών για τη δημόσια Υγεία, στην δωρεάν κάλυψη οδοντιατρικών υπηρεσιών από το σύνολο των ιδιωτών οδοντιάτρων, τέθηκαν στο τραπέζι κάποια θεσμικά αιτήματα που άπτονται της θέσπισης, μετονομασίας και καθορισμού αντικειμένου νέων ειδικοτήτων ή εξειδικεύσεων στον χώρο της οδοντιατρικής.

Στην τοποθέτησή του ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αφού επανέλαβε την σαφή πρόθεση του Υπουργείου να συμπεριλάβει την προτεινόμενη ειδικότητα στις ιατρικές ειδικότητες, με βάση πάντα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, υπενθύμισε ότι στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ περιγράφονται μια σειρά πράγματα που αφορούν στο θέμα αυτό, ενώ στην πορεία υλοποίησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2018 ενδέχεται να γίνουν επιπλέον αναγκαίες συμπληρώσεις. Όσο για τις υλικές προϋποθέσεις ενίσχυσης του κλάδου των οδοντιάτρων, τόνισε ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης να διατεθεί για πρώτη φορά ένα μέρος από τις πιστώσεις που θα προκύψουν από την ετήσια αύξηση του ορίου δαπανών για την δημόσια Υγεία με βάση την αντίστοιχη ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, στην κάλυψη οδοντιατρικών αναγκών μιας επιλεγμένης με κριτήρια προτεραιότητας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας, με τη μορφή voucher που θα δοθεί σε κάθε ασθενή της κατηγορίας αυτής. Διαβεβαίωσε δε ότι το χρηματικό ύψος και οι υπηρεσίες που θα καλύπτει το voucher, θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση, μεταξύ άλλων και με τον κλάδο των οδοντιάτρων.

10 σχόλια:

  1. Μπραβο πολύ καλή κίνηση εκ μέρους του υπουργείου. Η οδοντιατρική φροντίδα δεν είναι για τις ελιτ ειναι για ολο τον κόσμο. ΤΟ πιο σημαντικο βέβαια είναι η πρόληψη, που έχει να κάνει με ενημνέρωση στα σχολεία και με κάλυψη τουλάχιστο απο τον ΕΟΠΥΥ του προληπτικού ελέγχου, καθαρισμός, φθορίωση κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αφου.... λυσατε την Γυφτοβαθμια Φροντιδα Υγειας 7.57 ηρθε η ωρα της.....οδοντιατρικης φροντιδας!Πισσα και πουπουλα ρεμαλια.....

      Διαγραφή
  2. δεν καταλαβα.θα παρουμε ΕΟΠΥΥ,θα γινουμε σαν τους παθολογους κλπ?τι λετε ρε.θα πλακωνομαστε για 1 ευρω?ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.προβλεπω αν μπουμε να αρχισουμε τη συνταγολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ.ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ.ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΠΕΔΥ-ΚΥ.ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΟ ΦΘΟΡΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα οι μονοι που ειναι εξω απο τα σκ....ειναι οι οδοντιατροι.ποιοι πανε να τουσς χωσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΧ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΥΤΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ Η ΠΦΥ ΕΙΝΑΙ ΠΗΧΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ.ΨΑΞΤΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ.ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΕΝΤΙΣΠΙΝ

      Διαγραφή
    2. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΠΑΤΕ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΟ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΘΑΝΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΟΔΟΝΤ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΠΑΝΤΑ.ΟΧΙ ΠΑΡΕ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ....ΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

      Διαγραφή