Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Πάτρα: Τέρμα στα «βάσανα» ασθενών και γιατρών –Έρχονται 6εκ. ευρώ για τα Νοσοκομεία

Η χρονιά θα βγει χωρίς προβλήματα

thebest.gr

Τέλος στην αναστάτωση που προκάλεσαν τις προηγούμενες εβδομάδες σε ασθενείς, γιατρούς αλλά και στις διοικήσεις των δύο μεγάλων Νοσοκομείων της Πάτρας τα άδεια ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, έστω και λίγο καθυστερημένα, ήρθαν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια 6εκ. ευρώ τα οποία άμεσα διανέμονται στα Νοσοκομεία της περιοχής που είχαν μεγάλες ανάγκες.

Έτσι οι διοικήσεις θα μπορούν και πάλι να παραγγέλνουν κανονικά υλικά απαραίτητα για επεμβάσεις αλλά και άλλες χρήσεις που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Από τα χρήματα αυτά τα 3,2εκ. ευρώ αναλογούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και περίπου 1,2εκ. ευρώ για τον Άγιο Ανδρέα ο οποίος προσφάτως είχε πάρει άλλα 600.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ προκειμένου να καλύψεις τις επείγουσες ανάγκες που του είχαν προκύψει.

Επίσης περίπου 80.000 ευρώ κατευθύνονται προς την Αμαλιάδα, άλλες 50.000 ευρώ προς το Νοσοκομείο του Πύργου και τα υπόλοιπα μοιράζονται στα άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της διοικητικής περιφέρειας της 6ηςΥΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας τα χρήματα αυτά επαρκούν απόλυτα για να βγάλουν τα Νοσοκομεία της Πάτρας (και όχι μόνο) το έτος χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα σε οποιονδήποτε τομέα.

Παράλληλα τη Δευτέρα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους προϋπολογισμούς του 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν τα χρήματα θα είναι τουλάχιστον όσα και φέτος, υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξει μια, μικρή έστω, αύξηση.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Ζαμπάρας το 2018 αυξήθηκαν σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας των Νοσοκομείων καθώς τριπλασιάστηκε, λόγω και τις σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ο αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που απολαμβάνουν δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης στο ΕΣΥ. Αυτό σήμαινε ανάγκη για περισσότερα αντιδραστήρια, υλικά για εξετάσεις, νοσηλεία, χειρουργεία κ.α. που είχαν ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν νωρίτερα και τα διαθέσιμα κονδύλια.

2 σχόλια:

  1. Καλημερα σας ,εδω ραδιο συριζα ,προτεραιοτητα εχουν αυτοι που δεν πληρωνουν ποτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα......6 ολοκληρα εκατομμυρια? Πηξαμε στο.......χρημα!!! Αχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή