Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Οι γιατροί καταγγέλλουν: ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας των χαλασμένων αγγειογράφων



Με αφορμή τις πρόσφατες βλάβες στα μηχανήματα Ευαγγελισμού και Αττικού, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, καταγγέλλει πως καρδιοπαθής έχασε τη ζωή του κατά τη διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Onmed.gr

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα αιμοδυναμικά εργαστήρια του Ευαγγελισμού και του Αττικού νοσοκομείου - που πάντα συνεφημερεύουν - δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον 10 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα τις πρωινές ώρες.Ταυτόχρονα, εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως.

Οι αγγειογράφοι και στα δύο εργαστήρια έχουν κλείσει 15ετία, και οι βλάβες είναι πλέον συχνές. Μάλιστα, επειδή τα μηχανήματα είναι τόσο παλιά και εκτός εγγύησης, τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και πανάκριβα! Με τα μηχανήματα αυτά πραγματοποιούνται οι επείγουσες αγγειοπλαστικές, που θεωρούνται σωτήριες στο έμφραγμα του μυοκαρδίου.

«Μέσα στο 2018, τα μηχανήματα είχαν πολλαπλές βλάβες και πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες. Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, αφού ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες μετά το έμφραγμα», αναφέρουν οι γιατροί της ΔΗΠΑΚ και προσθέτουν πως πρόσφατα «ασθενής υπέκυψε κατα τη διαδρομή προς άλλο νοσοκομείο». 

Στον Ευαγγελισμό - όπως πρόσφατα ανέδειξε το onmed - υπάρχει νέο μηχάνημα εδώ και μήνες, το οποίο όμως δεν λειτουργεί αφού δεν έχουν διαμορφωθεί οι χώροι... Οι γιατροί του Ευαγγελισμού, ζητούν και δεύτερο μηχάνημα, διότι το ένα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου