Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Με... σανό έστρωσε την είσοδο του υπουργείου οικονομικών η ΠΟΕΔΗΝ

«Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια» τονίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν παναττική στάση εργασίας, έως τις 11 το πρωί.

Το σανό στρώθηκε στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης, ενώ λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Onmed.gr

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και οι διαδηλωτές τους απάντησαν πετώντας σανό! Η ένταση εκτονώθηκε ύστερα από λίγα λεπτά.

«Παίρνουμε 800 ευρώ, οι νεοδιόριστοι 600 ευρώ, αναμένεται να κόψουν το επίδομα βαρέας απασχόλησης, δεν μας εντάσσουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε το κυτίο παραπόνων ασθενών και συγγενών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Οι συνδικαλιστές του ΕΣΥ κάνουν ιδιαίτερη αναφορά, στην παραχώρηση Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Δε γνωρίζουμε πόσα Νοσοκομεία παραχωρήθηκαν, αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα στοιχεία των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν για εκποίηση», αναφέρουν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου