Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Στο ΕΣΥ εντάσσεται το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Onmed.gr

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το νοσοκομείο κρατουμένων θα μετονομαστεί σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα λειτουργεί με διπλή μορφή: ως αποκεντρωμένη μονάδα υγείας της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας και ως κατάστημα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ως μονάδα υγείας θα διασυνδεθεί επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βραχεία νοσηλεία καθώς και παρακολούθηση και υποστήριξη των χρονίως πασχόντων.


Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παρακλινικό έργο έχει το Υπουργείο Υγείας, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί το έργο της διοίκησης και φύλαξης του καταστήματος.

Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύεται να αυξήσει «σημαντικά τις θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, με κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων».

Οι αρμόδιοι αναφέρουν πως έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών του ιατρείου που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, το οποίο πλέον διασυνδέεται και υποστηρίζεται λειτουργικά από το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου