Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ- ΑΤΤΙΚΗΣ) 
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31. Τηλ.: 210-5239243 

Αθήνα 19/11/2018 Αρ.Πρωτ 119/2018 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Η σημερινή μαζικότατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, κατέδειξε ότι οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκονται σε αναβρασμό. Η ΠΦΥ, η οποία έχει δεχτεί επίθεση από το 2014, βρίσκεται σήμερα σε φάση τέτοια , που δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας μας. Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών τέλος του 2018, οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, η άρνηση του Υπουργείου να προκηρύξει θέσεις μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας, οι επιθέσεις που δέχονται οι γιατροί με την διεύρυνση ωραρίου, η παράνομη μετατροπή των Γενικών Ιατρών, Παθολόγων και Παιδιάτρων σε οικογενειακούς γιατρούς, το gatekeeping, αποτελούν στο σύνολό τους εμπόδια για την βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος. Τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ξεπερνούν το 50% και την ίδια στιγμή οι δημόσιες δαπάνες βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αυτοί που σχεδιάζουν πολιτικές υγείας, οφείλουν μια εξήγηση, για το που βαδίζει η υγεία. 

Η σημερινή Συνέλευση που θύμισε εποχές του 2014, με ομόφωνη απόφαση της, στέλνει το μήνυμα και απαιτεί: 

- Καμία απόλυση γιατρών Κέντρων Υγείας τέλος του 2018 ή τέλος Μαρτίου 2019 με το Νόμο Ξανθού. 

- Καμία απόλυση Επικουρικών γιατρών 

- Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τα Κέντρα Υγείας. 

- Όχι στην αναγκαστική μετατροπή των γιατρών ΠΑΑ (Παθολόγων, Γενικών Ιατρών, Παιδιάτρων )που υπηρετούν στα ΚΥ σε οικογενειακούς γιατρούς 

- Αναδρομικά σε όλους τους γιατρούς ΠΑΑ. 

- Για καλύτερη περίθαλψη ασφαλισμένων διάρκεια ραντεβού 15-20΄ (ανάλογα με την ειδικότητα) 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Π.ΨΥΧΑΡΗΣ    Π.ΓΑΒΡΑΣ

3 σχόλια:

 1. Μαζεύτηκαν οι κρατικοδίαιτοι και αποφάσισαν να κρατηθούν εκεί αρπαγμένοι από το γάντζο του δημοσίου. Καί αυτό για την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών.
  Αντί να προτείνουν να καταργηθεί η μονιμότης που έφερε άπειρα δεινά στο σύστημα υγείας με τις παραβατικές συμπεριφορές και την ατιμωρησία , λένε ό,τι τους συμφέρει.
  Θα πρέπει να καταργηθεί η μονιμότης.Να διορίζονται με αυστηρά κριτήρια ανά βαθμίδα και ανά κατηγορία οι γιατροί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις δημόσιες δομές.
  Να έχουν όλοι οι γιατροί το δικαίωμα του ελευθέρου επαγγέλματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η υγεια βαδιζει σωστα στα χερια του ιδιωτικου τομεα αρκει το κρατος να αποφασισει να πληρωσει τα αναλογουντα. Απο εκει και περα οπου χρειαζεται θα αναπτυχθει και ο δημοσιος φορεας (περιοχες απομακρυσμενες, καιριες θεσεις κλπ κλπ) και φυσικά με μονιμο προσωπικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή