Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ o Παναγιώτης Τζανετής!

Τον νέο επικεφαλής του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον χειρουργό, κ. Παναγιώτη Τζανετή, μέχρι πρότινος μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.

Ηealth Report

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο κ. Τζανετής ήταν αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ κατά το διάστημα 2010-2011

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν την υπ’ αριθμόν Γ4β/Γ.Π. οικ. 88355 κοινή απόφαση για τον διορισμό του νέου προέδρου του Κέντρου δυο μήνες μετά την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, του προέδρου που έλαμψε διά της απουσίας του από το Κέντρο τις τραγικές ώρες που καιγόταν το Μάτι και το ΕΚΑΒ κλήθηκε να διαχειριστεί εκατοντάδες διακομιδές εγκαυματιών στα νοσοκομεία.


Ποιος είναι

Ο Παναγιώτης Τζανετής είναι 57 ετών και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως διευθυντής Χειρουργικής.

Κατέχει μεταπτυχιακό στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, με διεθνή κατάρτιση και πιστοποιήση εκπαιδευτή, ενώ έχει και σπουδές Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και γνώρισε το σημερινό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Κατά διαστήματα κατείχε διάφορες θέσεις σε επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και όργανα, ενώ διετέλεσε μέλος πολλών οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Εθνικό Συμβούλιο, γραμματέας νομαρχιακής, Επιτροπή επιστημόνων κά). Διαγράφηκε το 1981 και επανεντάχθηκε μετά από πρόσκληση του Ανδρέα Παπανδρέου και άρση της πράξης διαγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου