Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια μέχρι το Σάββατο!


Ξεκίνησε το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση του κλάδου να διαμαρτυρηθεί για τα υπέρογκα χαράτσια που φθάνουν μέχρι και το 70% των εισοδημάτων των γιατρών και των εργαστηρίων (rebate-claw back).

Παρά τις επιθέσεις τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη όσο και από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς απείλησε με διακοπή των συμβάσεων, οι εργαστηριακοί γιατροί ξεκίνησαν κανονικά την τριήμερη κινητοποίηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστήριξε με το γνωστό του ύφος ο γιατρός Παύλος Πολάκης: «Επίθεση Πολάκη στα διαγνωστικά κέντρα για το τριήμερο λουκέτο! Τι υποστηρίζει»

Ο κλάδος πάντως για πρώτη φορά κατεβαίνει σύσσωμος στο τριήμερο λουκέτο που θα διαρκέσει έως το Σάββατο, οπότε και οι ασθενείς δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις.
Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα διαγνωστικά κέντρα

Οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας ανακοίνωσαν την υποστήριξη τους στους εργαστηριακούς γιατρούς αλλά και στα διαγνωστικά κέντρα για την απόφασή τους να βάλουν λουκέτο για τρεις ημέρες. Σύμφωνα μάλιστα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), το 95% των εργαστηριακών γιατρώνσυμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία του ιδιωτικού εργαστηριακού τομέα συμμετέχουν τόσο τα μικρά ιατρεία και εργαστήρια όσο και οι μεγάλες αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων.

Μεταξύ των περιοχών όπου θα γίνει το τριήμερο λουκέτο είναι:

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Αργολίδα, Τρίπολη, Μαγνησία, Ηράκλειο, Ρόδος, Μυτιλήνη, Έβρος, Κιλκίς, Λασίθι, Κοζάνη, Θήβα, Φωκίδα, Κατερίνη, Καρδίτσα, Δράμα, Καβάλα, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Χανιά, Ροδόπη, Ξάνθη, Εύβοια, Κέρκυρα, Ηλεία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου