Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεων από εργαστηριακούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι πληροφορίες


Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται το μεσημέρι στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) παρουσία όλων των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (εργαστηριακοί γιατροί, μικρά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα κλ.π.) προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεωντου κλάδου.

Οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε όλη τη χώρα προχώρησαν πρόσφατα σε τριήμερο λουκέτο ζητώντας να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΟΠΥΥ που επιβάλλεται με υποχρεωτικές εκπτώσειςκαι αγγίζει ακόμη και το 70% των εισοδημάτων των επαγγελματικών.

Ο κλάδος πραγματοποίησε για πρώτη φορά μαζική τριήμερη κινητοποίηση που θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη αφού η συμμετοχή άγγιξε και το 98%. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τι ετοιμάζουν εργαστηριακοί γιατροί μετά το τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα! Όλες οι κινήσεις την προεκλογική περίοδο»

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι για πρώτη φορά τόσο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα όσο και τα μικρά εργαστήρια συνεργάστηκαν και έβαλαν λουκέτο μαζικά χωρίς κανείς να …παραστρατήσει και να σπάσει την απεργία.
Οι επόμενες κινήσεις και οι διαφωνίες

Η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη αφού τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά εργαστήρια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα με αντίστοιχα λουκέτα που νομικά δεν μπορούν να δώσουν το επιχείρημα στον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον κλάδο. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν απλά η κινητοποίηση περιελάβανε τη μη αποδοχή των παραπεμπτικών από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ωστόσο όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, πολλοί είναι αυτοί που δε συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση που θα περιελάμβανε πολυήμερο λουκέτο με τους ασθενείς να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία διαγνωστική εξέταση, κυρίως γιατί διανύουμε προεκλογική περίοδο. Κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί σκοπιμότητα.

Όμως υπάρχουν και οι άλλες πλευρές (κυρίως οι μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας) που θεωρούν πως πρέπει να συνεχισθεί η κινητοποίηση ώστε να περάσει το μήνυμα τόσο στη νυν κυβέρνηση όσο και στην επόμενη.

Οι αποφάσεις του κλάδου αναμένεται να ανακοινωθούν αμέσως μετά τη σύσκεψη.

1 σχόλιο:

  1. Κα Ευθυμιαδου θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι στις συσκεψεις ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙς ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ συμμετειχε και ο ΠανελληνιοςΣυλλογος Φυσικοθεραπευτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή