Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο, να αποσύρει την εκβιαστική ανακοίνωσή του


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (23 έως 25 Μαΐου) και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά.

Ο ΙΣΑ εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου που ενέχουν απειλητικούς υπαινιγμούς για τους γιατρούς που θα ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής και καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει άμεσα την κατάπτυστη ανακοίνωσή του.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατέψει τους γιατρούς μέλη του, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική αυθαιρεσία που θα επιχειρηθεί εις βάρος τους.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά εδώ και καιρό, στις εκκλήσεις των εργαστηριακών γιατρών να βρεθεί λύση καθώς με το clawback και το rebate, δημεύεται αυταρχικά το 70% των εισοδημάτων τους, με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι η τριήμερη αποχή θα είναι μαζική και αφορά όλες τις υπηρεσίες των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.

Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά, διαμαρτυρόμενοι για την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

2 σχόλια:

  1. Ελεος με τον ΙΣΑ και τις κενες βαρυγδουπες δηλωσεις .Περιμενουμε εργα και οχι λογια οπως συνηθως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ.... ΑΝΤΕΞΕΙ ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ...ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ !!!!!ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.....ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή