Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου και τον καλεί άμεσα να την ανακαλέσει

Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. - Π.Ο.Σ.Κ.Ε - ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. - ΠΑΝ.Ι.ΔΙ. 

Αθήνα 22/5/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου και τον καλεί άμεσα να την ανακαλέσει 

H Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου, ο οποίος επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί. 

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέτρα, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην απεργία που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας. 

Τονίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο. 

Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων. 

Διευκρινίζουμε ότι η τριήμερη προειδοποιητική κινητοποίηση αποτελεί διαμαρτυρία και για τη συνολική κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφορά αποχή από όλες τις υπηρεσίες και κλείσιμο των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικοεργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ το διάστημα 23-25 Μαΐου 2019. 

Θα δώσουμε μάχη για την επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση του ιατρικού κλάδου και τη διασφάλιση αξιόπιστων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον ασθενή. 

Η Συντονιστική Επιτροπή 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) 
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) 
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

8 σχόλια:

 1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο σύντροφος του τύπου,του οποίου το γραφείο κοσμεί πορτρέτο το Βελουχιώτη,
  Ονειρεύεται να σας κάνει ότι έκανε στους ταλαίπωρους Έλληνες,ο Βελουχιώτης!
  Και όσοι γλυτώσουν,κατευθείαν στο γκουλαγκ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σεβασμός στον Βελουχιώτη συνάδελφε 7.30 που έκανε το πιο πετυχημένο αντάρτικο στην Ευρώπη! Αλλά όντως ο τύπος που είναι συγγενής του προηγούμενου μπαταχτση που μόλις έφυγε από τον χρΕΟΠΥΥ , άμεσα πήγε σε μεγάλη διαγνωστικη αλυσίδα είναι για φτύσιμο και δεν πρέπει να μιλάει !

   Διαγραφή
  2. Στους ανωμαλους δολοφονους και σφαγεις του ελληνικου λαου δεν αξιζει κανενας σεβασμος ,παρα μονο περιφρονηση .

   Διαγραφή
  3. 10. 25 μην μολύνεις τον δικαιότατο αγώνα των γιατρών ενάντια στην άθλια ηγεσία των ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ με φασιστικά παραληρήματα ακροδεξιών ενάντια στον θρυλικό πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ που έτρεμαν οι Γερμανοί και οι Δοσίλογοι ομοιδεάτες του 10.25. Άλλωστε ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ με κανέναν τρόπο ! Δεν θα διχαστούμε τώρα που επιτέλους ενωθήκαμε για κάθε.....πιθανή και απίθανη αιτία!

   Διαγραφή
 3. Δεν είμαι εργαστηριακός ούτε του ΕΟΠΥΥ. Κάθε φορά που γράφω παραπεμπτικό, προβληματίζομαι τι να γράψω και με θυμώνει, όταν πετάγεται το παράθυρο υπέρβασης του μέσου όρου, που δεν ξέρω πώς καθορίζεται. Αγανακτώ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που μιλάει για τήρηση συμβάσεων, ενώ πρωτεία στις παραβάσεις έχει ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ. Συνάδελφοι, για πάντα ενωμένοι ακολουθείστε τους οπτικούς πχ και θα επιτύχετε να αλλάξουν τα δεδομένα για τον κ. πρόεδρο. Όπως σωστά επισημαίνει και ο ίδιος, φοβάται τον αντίκτυπο στις εκλογές ως δοτός. Εμείς ΜΑΖΙ ΣΑΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ !

   Διαγραφή
 4. Πλαγιανάκο,μάθε να σέβεσαι τους γιατρούς και αν δεν ξέρεις τι σημαίνει γιατρός,μάθε πόσα χρόνια σπουδάζουν για να ανοίξουν ιατρείο και ότι πρέπει να τους δώσεις τα τριπλάσια χρήματα απ'οτι σου δινει εσένα η κυβέρνηση σου. Στις σοβαρές χώρες και όχι στις μπανανίες, θα ήταν αδιανόητο να παίρνεις εσύ παραπάνω χρήματα από τους γιατρούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή