Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Με…τηλεοπτικό σποτ εξήγγειλαν ξαφνικά απεργία για αύριο οι φυσικοθεραπευτές του ΕΟΠΥΥ

Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στο χορό των απεργιών μπαίνουν αιφνιδιαστικά και οι φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και ... διαφημιστικό σποτ για τις κινητοποήσεις τους.

Από τον προεκλογικό πυρετό των τηλεοπτικών σποτ έχουν παρασυρθεί, φαίνεται και οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τους εργαστηριακούς γιατρούς που έχουν εξαγγείλλει από καιρό τις κινητοποιήσεις τους για την ερχόμενη Πέμπτη, ξαφνικά σήμερα και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση δηλώνουν ότι απεργούν από ... αύριο και οι φυσικοθεραπευτές.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, για δύο ημέρες, δηλαδή αύριο στις 23 και μεθαύριο στις 24 Μαϊου δεν θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις αυτόματες επιστροφές (claw back και rebate).

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωση εφ'όλης της ύλης που εξέδωσαν:

"Από το 2013 μέχρι και το α΄ εξάμηνο του 2018, 125.000.000 ευρώ δεν καταβλήθηκαν ΠΟΤΕ στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές. Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική. Η πραγματική αμοιβή που θα μπει στην τσέπη του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο, ο φυσικοθεραπευτής εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή. Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και αύξηση της μετανάστευσης".

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε:

"Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι΄ αυτό και ζητάμε την άρση της “εξωφρενικής” επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Όποια συνεδρία φυσικοθεραπείας παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να αποζημιώνεται. Ζητάμε ετήσιο προϋπολογισμό από το Κράτος, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών".

Για τους λόγους αυτούς : Δεν παρέχουμε υπηρεσίες την Πέμπτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Δείτε το spot:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου