Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Spiegel για αποτέλεσμα εκλογών: Προσωπικός θρίαμβος για Μητσοτάκη -Πιο έξυπνοι οι ψηφοφόροι απ' ό,τι περίμεναν πολλοί

Μητσοτάκης δίνει χέρια μετά πανηγυρισμούς«ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»

Το Spiegel σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα των εκλογών και η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν βασικό θέμα άρθρων και ρεπορτάζ Μέσων Ενημέρωσης από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το Spiegel φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα».

Το Spiegel επισημαίνει στη συνέχεια ότι η Ελλάδα «πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκαν λαϊκιστικές και εθνικιστικές πολιτικές δ υνάμεις, στην Ελλάδα, οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη».

Προσωπικός θρίαμβος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποτέλεσμα των εκλογών

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ως «προσωπικό θρίαμβο» για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κατάφερε να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις των συντηρητικών, φιλελεύθερων και δεξιών ρευμάτων του κόμματος. Στον προεκλογικό αγώνα απέφυγε μεγαλόστομες υποσχέσεις και επικεντρώθηκε σε θέματα, όπως φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις» τονίζεται στο άρθρο.

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, το Spiegel τονίζει:

«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα, αν θέλει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα περίπου μήνα μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές. Η μόνη του ελπίδα τώρα είναι να σταθεί εμπόδιο στον στόχος εξασφάλισης της απόλυτης πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν τόσο όσο πολλοί προέβλεπαν. Απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από ό,τι αρκετοί περίμεναν. Οι απλές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα δεν έχουν πια πέραση».

Το άρθρο της Spiegel με τίτλο «Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα»


«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα» γράφει το Spiegel / Φωτογραφία: SPIEGEL.DE

Spiegel: Τα τέσσερα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Το Spiegel καταλήγοντας αναφέρεται στα συμπεράσματα που εξάγονται από την έκβαση και τα αποτελέσματα των εκλογών:

Πρώτον, οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει.

Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές.

Πηγή: iefimerida.gr - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου