Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΙΣ Χανίων: συμπαράσταση την κινητοποίηση των εργαστηριακών και κλιν/ ερταστηριακών ιατρών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ XΑΝΙΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σφακίων 32 – 73134 Χανιά Τηλ./Fax 2821056295 e-mail :isx@otenet.gr - www.ischanion.gr

Χανιά 22-05-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚOY ΣΥΛΛΟΓOY XANΙΩΝ

« ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 23-24-25 ΜΑΪΟΥ »

o Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής ( μικρές, μεσαίες και μεγάλες), οι οποίες πλήττονται απο την επιβολή δυσβάσταχτων οικονομικώνμέτρων ( αυξημένη φορολογία, rebate, claw back, κ.α.), για την προσεχή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (23–24–25 Μαΐου) και στηρίζουμε τις ηθικές και νόμιμες διεκδικήσεις των ιατρών – μελών μας όπως:

1. Κατάργηση του claw back. Μνημονιακό μέτρο που θεσπίστηκε προσωρινά, αρχικά έως και το 2018, για την περιστολή των δαπανών στις εργαστηριακές εξετάσεις και ανανεώθηκε η εφαρμογή του μέχρι το 2022.

2. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις.

3. Αναβάθμιση της ΗΔΙΚΑ, διαγνωστικών ιατρικών πρωτοκόλλων, εφαρμογή των ΦΕΚ που έχουν ψηφιστεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

4. Κατάργηση της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ(10/5/2019) για καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων. Αρμόδιοι είναι(αριθμ.Υ3β/Γ.Π/οικ.24948/13.3.2012) οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι οι οποίοι εφαρμόζοντας τους σχετικούς νόμους, χορηγούν τις άδειες λειτουργίας και είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή τόσο του επιστημονικού προσωπικού, όσο και του επιστημονικού εξοπλισμού.

5. Άμεση απόσυρση του clawback α΄ εξαμήνου του 2018 και επανεξέταση του.

6. Διαχωρισμός κωδικών εργαστηριακών εξετάσεων.

7. Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΦΚΑ .

Γιατί για εμάς η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτη και άμεσα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος!

Για το Δ/Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ Γ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου