Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Το κρίσιμο 10ήμερο για το νέο προεδρείο του ΠΙΣ – Απόφαση από το ΣτΕ



Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
Healthpharma.gr

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθεί η επόμενη ημέρα διαδοχής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο έχει προσφύγει η εκλεγμένη διοίκηση (Αθ. Εξαδάκτυλος, Α. Μαστοράκου και Γ. Ελευθερίου) του ΠΙΣ.

Όπως τονίζει μιλώντας στο healthpharma.gr ο κ. Γ. Ελευθερίου, εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σχετικά με τις επικείμενες εξελίξεις «αναμένουμε εντός των επόμενων δέκα ημερών την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την αίτηση αναστολής που καταθέσαμε στη σχετική υπουργική απόφαση του κ. Ανδρέα Ξανθού».

«Η απόφαση της προσωρινής αναστολής, εφόσον δικαιωθούμε, επαναφέρει όλες τις εξουσίες του νομίμως εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου» όπως τονίζει ο κ. Γ. Ελευθερίου. Όπως επισημαίνει «Ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση με την απόφαση του ΣτΕ, απαντήσεις θα δώσει ο επόμενος υπουργός Υγείας. Ο επερχόμενος μετά τις εθνικές εκλογές».

Παρόλα αυτά, η μεταβατική διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών. Όπως έχει ορίσει, στις 22 Ιουνίου 2019 αναμένεται να “κατέβουν” οι γιατροί πάλι στις κάλπες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει ο κ. Δ. Βαρνάβας στη σχετική επιστολή: Θα διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΠΙΣ προς τους γιατρούς της χώρας.

Το στρατόπεδο «εκλεγμένης διοίκησης» του ΠΙΣ εξακολουθεί να αντιτίθεται σθεναρά κατά της ομάδας 6 ατόμων που αποφάσισε να συστήσει παράνομα –όπως τονίζει– σε σώμα το ΔΣ. «Δίχως απαρτία, να εκλέξει νόθο Πρόεδρο και να προκηρύξει παράνομες εκλογές, χωρίς απολύτως καμία νομιμοποίηση» τονίζει χαρακτηριστικά.

Το στρατόπεδο «μεταβατικής διοίκησης»

Επιχειρώντας να διαψεύσει τις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου του ΠΙΣ, η μεταβατική διοίκηση επισημαίνει στην ανακοίνωση πως:

Στις 30/4/2019 ο κ. Εξαδάκτυλος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Στον αέρα οι νέοι γιατροί- απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΙΣ» καταβάλλοντας απεγνωσμένη προσπάθεια να καταστροφολογήσει. Να προκαλέσει αντανακλαστικά φόβου σε γιατρούς και εργαζόμενους του ΠΙΣ.

Ένα μήνα αργότερα κανένα από τα δεινά που προέβλεψε ο κ. Εξαδάκτυλος δεν επιβεβαιώνεται. Ο ΠΙΣ, με τη συγκροτημένη εργασία της μεταβατικής Διοίκησης, έχει διεκπεραιώσει όλες τις εκκρεμότητες. Σχετικά με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας. Ενώ η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβλήθηκε κανονικά και στην ώρα της.

Όπως τονίζει ο κ. Βαρνάβας: Βέβαια δεν έλειψαν οι προσπάθειες της ομάδας Εξαδάκτυλου να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία. Η πλέον επαίσχυντη ενέργεια ήταν η προσπάθεια να αποτραπεί η μισθοδοσία των εργαζομένων. Με έωλους ισχυρισμούς που κατέθεσε στην Τράπεζα το επίλεκτο μέλος της ομάδας Εξαδάκτυλου, ο κ. Γιαννακόπουλος Κων/νος. Προσπάθεια που δεν απέδωσε και η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβλήθηκε κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, καθοριστική της επόμενης ημέρας αναμένεται να είναι η απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την υπουργική απόφαση Ανδρέα Ξανθού να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που έδειξε η κάλπη του ΠΙΣ. Η απόφαση του ΣτΕ, θα δώσει στην ουσία και την απάντηση για την διεξαγωγή ή όχι των προγραμματισμένων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Βαρνάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου