Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ξέσπασε «πόλεμος» για τα 6,9 εκατ. ευρώ που δίνει το Ίδρυμα Νιάρχος



Σε «μάχη χαρακωμάτων» αναδεικνύεται τελικά η δωρεά των 6,9 εκατ. ευρώ που διαθέτει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, καθώς σε αρκετά νοσοκομεία αναφοράς γίνεται λόγος για λίστες ντροπής με ρουσφετολογικά κριτήρια.
Healthpharma.gr

Προ δύο εβδομάδων περίπου, η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της ανέφερε πως μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει Εγκύκλιο που θα ρυθμίσει τις όποιες ασάφειες δημιουργεί ο Νόμος.

Πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ ήταν στην Εγκύκλιο να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού (ύποπτων και διαγνωσμένων) και όχι μόνο οι κατηγορίες που αναφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αναφοράς, στη μάχη με την πανδημία -εκ των πραγμάτων στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το διάστημα- βρέθηκαν συγκεκριμένα άτομα, όπως γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό θαλάμων και τραυματιοφορείς, βάζοντας σε πολλές των περιπτώσεων σε κίνδυνο την ζωή τους.

Νοσοκομείο Ρίου: Προσωπικό που ήταν σε άδεια μπήκε στη λίστα

Το πρώτο χαρακτηριστικό παραδείγματα αναφορικά με τη διαχείριση των κονδυλίων της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αφορά το Νοσοκομείο Ρίου. Ήδη, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διάθεσης τους και πως έγινε το «κόψε – ράψε» στις λίστες του νοσοκομείου.

«Προς κατάπληξη όλων όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες και βρίσκονται εντός των τειχών του νοσοκομείου, στη λίστα που συντάχθηκε με τους δικαιούχους “μερίσματος” από το ποσό που διέθεσε το ίδρυμα Νιάρχος, παρεισέφρησαν με ένα μαγικό τρόπο, γιατροί, νοσηλευτές ακόμα και υπάλληλοι γραφείου, που ποτέ δεν ενεπλάκησαν με την μάχη που δόθηκε και δίνεται στο ΠΠΝΠ, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Παράλληλα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν πρόσωπα τα οποία ήταν πραγματικά στην πρώτη γραμμή» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τοπικά Μέσα.

Όπως καταγγέλλουν κύκλοι του νοσοκομείου, η λίστα των δικαιούχων ήταν γεμάτη από σχετικούς και άσχετους γιατρούς και εργαζόμενους στο ΠΠΝΠ. Όμως, στη μάχη με τον ιό, απουσίαζαν οι βοηθοί θαλάμων, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς! Άνθρωποι που καθημερινά διαχειρίζονταν και ήταν σε επαφή με άτομα που νόσησαν ή ήταν ύποπτα περιστατικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το patrastimes.gr στη θέση τους βρέθηκαν άτομα τα οποία είχαν πάρει ακόμα και άδεια ειδικού σκοπού και απουσίαζαν από το Νοσοκομείο καθώς και υπάλληλοι γραφείου. Η διαρροή της λίστας προκάλεσε την έντονη αντίδραση αυτών που πραγματικά έδωσαν και δίνουν το παρών στη μάχη με τον covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει κινήσεις ακόμα και για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, επανεξετάζεται η λίστα και επικαιροποιείται, αλλά το ερώτημα που τίθεται ούτως ή άλλως είναι ποιοι «μαγείρεψαν» την λίστα και ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης του Νοσοκομείου στην όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου