Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Άρχισαν και πάλι τα lockdown! Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊούΗ Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά την επανεπιβολή τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε σφαγείο της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η περιοχή του Γκούντερσλος έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκους.
“Κινδυνεύουμε με δεύτερο κύμα” 

Την ίδια ώρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας.

“Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την επιβράδυνση της μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να αρθούν”, προειδοποίησε επίσης ο Λόταρ Βίλερ, ένας από τους επιφανέστερους επιδημιολόγους της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την μείωση του κινδύνου διασποράς των ιού μέσω των σταγονιδίων.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.


Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου