Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Οι χώρες που κατάφεραν να τιθασεύσουν τον κορωνοϊό -Ο χάρτης του Time με την Ελλάδα «εκπρόσωπο» της Ευρώπης


Χάρτης περιοδικού Time

O χάρτης του περιοδικού Time

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκτενής ανάλυση του επικεφαλής του Eurasia Group Ιαν Μπρέμερ, η οποία περιλαμβάνει τον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που αντιμετώπισαν επιτυχώς τον κορωνοϊό, σχολιάζει με τα καλύτερα λόγια την αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία.

Η ανάλυση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time με τίτλο «The Best Global Responses to COVID-19 Pandemic», ασχολείται διεξοδικά με την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από διάφορα κράτη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Ίαν Μπρέμερ αναφέρει ότι η Ελλάδα (με 3.068 κρούσματα και 183 θανάτους) ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία τη στιγμή που επιτέλους έδειχνε ότι ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που διήρκεσε δέκα χρόνια.


Τα μέτρα λιτότητας είχαν ως αποτέλεσμα ένα σύστημα περίθαλψης που θα αδυνατούσε να αντεπεξέλθει σε μια σοβαρή πανδημία, αναφέρει το Time.

«Έγκαιρη λήψη μέτρων, προβάδισμα 20 μονάδων στις δημοσκοπήσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του Eurasia, «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε αποφασιστικός και πολύ γρήγορα η χώρα τέθηκε σε καραντίνα. Το αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν η Ελλάδα να έχει καταγράψει λιγότερους από 200 θανάτους, ενώ στις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του πλησιέστερου πολιτικού του αντιπάλου, μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένης μιας δύσκολης πολιτικά δεκαετίας».

Η Ελλάδα έχει άρει τα μέτρα, αλλά τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά διότι η ελληνική οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό, στον οποίο απασχολούνται 700.000 άτομα.

Το Time επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την εκπόνηση ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα ενώ θα διατηρείται χαμηλό το επίπεδο κινδύνου, βασικό στοιχείο της οποίας θα είναι ότι επιτρέπεται η είσοδος από χώρες με λίγα κρούσματα, κατά τις πρώτες ημέρες της θερινής σεζόν.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, υπάρχει αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξει η συνηθισμένη ζήτηση, ενώ οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο αρθρογράφος, με αυτά κατά νου, δεν θα πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση από όσα κατάφερε να πραγματοποιήσει έως τώρα.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/hartis-toy-time-i-ellada-ekprosopei-tin-eyropi-sti-mahi-kata-toy-covid-19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου