Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Γώγος: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, δομές αυξάνουν την ανησυχία

Την αυξημένη ανησυχία του για τα περιστατικά κορωνοϊού στην Ξάνθη, στη Θεσπρωτία και σε κλειστές δομές (όπως στις φυλακές) εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος.

Healthpharma.gr

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος ανέφερε πως «Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας». Μάλιστα, τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι μέσα σε μία εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύριο κρούσματα. Χώρες όπου είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα, όπως η Γερμανία, τονίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως. Το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, που παραμένουν καλά ακόμα, και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ.

Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στον έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα (π.χ. οι αποστάσεις). Ο κ. Γώγος τονίζει πως το κύμα του κορωνοϊού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει.

Γώγος: Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό

Ο καθηγητής, κ. Γώγος σημείωσε πως οι προειδοποιητικές βολές για τη χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα». Μας προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις, αλλά υπάρχει και σε κοινότητες (π.χ. τη Θεσπρωτία) που δεν υπήρχε κάποια δομή, εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό.

Ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ

Σχετικά με τον λόγο που δεν πείθουν πια τα λεγόμενα των ειδικών, ο ίδιος εκτιμά πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει όλη αυτή τη φημολογία ότι δεν χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα κ.λπ.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ηλικιωμένος και ο ευάλωτος πληθυσμός πλέον έχει αυτοπεριοριστεί και τηρεί τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου