Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Στον αέρα ακόμη τα χρήματα των γιατρών από τις υπεράριθμες εφημερίες στα Κέντρα Υγείας – Στα κάγκελα ο κλάδος

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί με το κούρεμα που υπέστησαν οι υπεράριθμες εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει οι γιατροί κυρίως στα Κέντρα Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην οποία ανήκουν και πολλά νησιά.

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr, την περασμένη πριν λίγα 24ωρα οι αρμόδιοι προχώρησαν σε περικοπή κατά 40% των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών που εργάζονται σε Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι γιατροί διαφόρων μονάδων υγείας, βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, όταν κοιτώντας τους λογαριασμούς τους διαπίστωσαν ότι οι πρόσθετες εφημερίες που είχαν κάνει το 2019 είχαν ψαλιδιστεί κατά 40%.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με τα λογιστήρια της ΥΠΕ η ενημέρωση που έλαβαν είναι ότι δεν υπήρχε το διαθέσιμο κονδύλι για να αποπληρωθούν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Αιφνιδιαστική περικοπή υπεράριθμων εφημεριών κατά 40% σε Μονάδες Υγείας της 2ης ΥΠΕ»

Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του θέματος υπήρξε κινητοποίηση στην ΥΠΕ χωρίς όμως να λυθεί το πρόβλημα. Και αυτό διότι οι γιατροί δεν έλαβαν καμία διαβεβαίωση ότι θα εισπράξουν άμεσα όλο το ποσό από τις υπεράριθμες εφημερίες που πραγματοποιήσαν για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα πολλοί γιατροί να μη δέχονται να καν πλέον περισσότερες εφημερίες από αυτές που προβλέπει ο νόμος αφού είναι άγνωστο εάν θα πληρωθούν και αυτές του Ιουλίου και των επόμενων μηνών. Έτσι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 2ης ΥΠΕ είναι ήδη σε δικαστική διαδικασία για υπεράριθμες εφημερίες που πραγματοποιήσαν το 2015 και το 2016 και είχαν κουρευτεί από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα τότε ήταν υπήρχαν και πολλές πλασματικές εφημερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου